Meer dan 5.000 mensen in de sloppenwijk Klong Toei van Bangkok gevaccineerd en meer dan 8.000 mensen getest

~ERGENS VAART ACHTERZETTEN~
(Er haast mee maken, het bespoedigen)

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) liet aan de verzamelde pers weten dat er tot gisteren 5.006 mensen in Klong Toei-gemeenschap tegen het Covid19 virus waren ingeënt, in een poging om de toenemende verspreiding in het gebied te beheersen.

De BMA had afgelopen dinsdag twee mobiele vaccinatie-eenheden naar Tesco Lotus Rama IV en Wat Klong Toei School, zo maakte de secretaris van de BMA, Khun Silapasuay Raweesangsoon.

Deze actie volgde op een CCSA-rapport van afgelopen zondag dat in april 304 mensen die in of nabij sloppenwijken in het district Klong Toei woonden positief waren getest op Covid-19.

De gouverneur van Bangkok, khun Aswin Kwanmuang, zei dinsdag dat om de clustergevallen in Klong Toei efficiënt in te dammen, ongeveer 70 procent van de bevolking, of 50.000 van de 80.000 mensen in de gemeenschappen, moet worden gevaccineerd.

Van 4 tot 7 mei werden 5.006 mensen ingeënt op de mobiele eenheden, terwijl 489 mensen hun prikken niet kregen vanwege hoge bloeddruk, tachycardie of een verandering van gedachten.

De BMA is van plan om binnenkort meer  mobiele eenheden te sturen en streeft ernaar om tot 19 mei ongeveer 2.500 tot 3.000 mensen per dag te kunnen vaccineren, zei ze.

De stad is gestart met een actieve opsporingscampagne door middel van het testen van wattenstaafjes onder mensen in de gemeenschappen van Klong Toei, voegde Silapasuay eraan toe.

 “Van 27 april tot 7 mei werden 8.022 mensen getest, van wie 219 positief en 5.614 negatief waren, terwijl 2.189 resultaten werden verwacht vanuit het laboratorium”, voegde ze eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!