Meer dan 250 Thaise werknemers zijn gisteravond uit het rumoerige Myanmar geëvacueerd

BANGKOK:- Ongeveer 260 Thais zijn geëvacueerd uit de stad Laukkaing in het noorden van Myanmar, gisteravond via China geëvacueerd.

Het leger van Myanmar, dat in 2021 via een staatsgreep de macht greep, verliest de controle over verschillende steden en militaire buitenposten in het hele land en wordt in delen van het noorden onder de voet gelopen terwijl het strijdt tegen het grootste gecoördineerde offensief sinds de staatsgreep die vorige maand plaatsvond. drie etnische minderheidsgroepen en strijders voor de democratie.

Het Thaise ministerie liet gisteren eerder op de dag weten dat de autoriteiten van Myanmar zondag 266 Thais van Laukkaing naar de Chinese grens hebben vervoerd, waar de Chinese autoriteiten hen toestemming hebben gegeven om Chinees grondgebied te betreden. Van daaruit zouden ze volgens het ministerie teruggevlogen worden naar Thailand.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft twee vliegtuigen van AirAsia en Lion Air gecharterd om de Thaise staatsburgers terug te halen uit Kunming.

Volgens eerdere rapporten is Laukkaing de thuisbasis van fraudecentra en zijn veel Thais daarheen gelokt om te werken. Thaise staatsburgers werden gered uit Laukkaing in de deelstaat Shan, terwijl de strijdkrachten van Myanmar verwikkeld waren in botsingen met etnische groepen in de stad, die aan China grenst.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bedankte de regeringen van Myanmar en China en de Immanuel Foundation voor hun zorg, waaronder het verstrekken van voedsel en kleding aan de Thaise evacués tijdens hun repatriëringsproces.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!