Méér dan 220 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt in Mekong-regio

THAILAND:- Wetenschappers van over de hele wereld hebben in één jaar tijd 224 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt in de landen langs de Mekong-rivier in Zuidoost-Azië. Dat blijkt woensdag uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

De meeste nieuwe soorten werden ontdekt in Vietnam (91), gevolgd door Thailand (69). Naast 155 planten werden er in de regio ook 35 reptielen, 17 amfibieën, 16 vissen en 1 nieuw zoogdier gedocumenteerd. Het zoogdier betreft een aap, de Popa Langoer, die werd geïdentificeerd als een aparte soort op basis van onder meer faecesstalen.

Het totale aantal dier- en plantensoorten dat sinds 1997 in Thailand, Cambodja, Lagos, Vietnam en Myanmar is ontdekt, bedraagt nu 3.007. De Mekong-rivierregio is daarmee een “mondiaal zwaargewicht” wat de ontdekking van nieuwe soorten betreft.

Het WWF benadrukt dat het van levensbelang is om de regio te beschermen vanwege de enorme biodiversiteit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AP  
Content: Redactie
Bron:  Belga  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!