Het zuidelijk gelegen Phuket ziet één dagelijkse piek van 500 Covid19 infecties 

PHUKET:- Dit eiland meldt een gemiddelde dagelijkse caseload van ongeveer 500 Covid-19-infecties, waarvan ongeveer een kwart afkomstig is van toeristen, zo maakte Dr.  Koosak Kookiatkul, de provinciale gezondheidschef bekend.

Van de gemiddeld 500 gevallen zijn er 380 lokale en 120 internationale aankomsten die gebruik maken van de Sandbox- en Test & Go-programma’s, zei hij.  Het vakantie-eiland verwelkomt momenteel zo’n 3.000 tot 3.500 buitenlandse bezoekers per dag.

Het eiland heeft nog steeds veel ziekenhuisbedden voor mensen die leven met Covid19, aangezien die gereserveerd voor patiënten in kritieke toestand slechts 10% bezet zijn, vergeleken met 65% van de bedden voor mensen met matige symptomen en 61% voor mensen met milde symptomen.

Ongeveer 1.900 mensen die positief testten op Covid19 bevinden zich in thuisisolatie op het eiland omdat ze geen symptomen hebben vertoond, aldus Dr. Koosak.

Meer dan 88% van de mensen in de provincie heeft hun eerste vaccinaties gekregen, terwijl 85,5% twee vaccinaties heeft gekregen, 55% een derde vaccinatie heeft gekregen en bijna 10% heeft vier vaccinaties gekregen, merkte hij op.

Sinds het begin van het jaar heeft Phuket drie sterfgevallen geregistreerd als gevolg van de voorheen veel voorkomende delta-variant.

Ondertussen biedt het Vachira Phuket Hospital RT-PCR-tests aan voor 1.300 baht per stuk voor geïnfecteerde patiënten die de laboratoriumresultaten nodig hebben om in ziekenhuizen in quarantaine te gaan.  ziekenhuisdirecteur dr.  Weerasak Lorthongkham zei dat het resultaat ook kan worden gebruikt als bevestiging voor het claimen van verzekeringsdekking.  Het ziekenhuis voert gemiddeld 100 RT-PCR-testen per dag uit.

Elders in Thailand werkt de Toerisme Raad van ChonburI samen met de Vereniging voor bedrijfsleven en toerisme Pattaya, Hotelverenigingen in de oostelijke regio en acht andere toeristenbureaus om gratis snelle ATK Covid19 testen te verstrekken aan 6.000 Thaise werknemers in de dienstverlenende sector.

Het doel is om de verspreiding van de ziekte in te dammen en de veiligheid van toeristen die in de provincie reizen te verzekeren, zei Thanet Supornsahasrungsi, waarnemend voorzitter van de gemeente.

In de buurt van Rayong annuleerde een groep bezoekers gisteren een reis naar Koh Samet nadat ze hoorden dat ze een vergoeding van 330 baht moesten betalen voor ATK’s omdat ze geen geldig testresultaat hadden binnen 72 uur nadat ze in een veerboot naar het eiland waren gebracht.

Khun Pathida Limprasit, 52, touroperator uit de provincie Surin in het noordoosten, zei dat ze 10 Zweedse toeristen had meegenomen om Koh Samet te bezoeken.  Toen ze bij de pier aankwamen, werd ze gevraagd om de ATK-testresultaten van de groep te laten zien.

Ze zei dat ze besloot de reis te annuleren omdat de servicekosten te hoog waren, vooral omdat de toeristen allemaal volledig waren ingeënt en de quarantaine periode achter de rug hadden.

Veerbooteigenaar Thara Bunkoku zei dat nadat de provincie de vereiste op 20 januari had aangekondigd, veel toeristen besloten het eiland niet te bezoeken.

“De meeste toeristen plannen alleen een eendaagse reis, en wanneer ze horen over de ATK-vergoeding, besluiten ze geen moeite te doen”, zei hij.  “Ik verlies elke dag ongeveer 10.000 baht.  Ik dring er bij de autoriteiten op aan om ofwel de testvergoeding te verlagen of de maatregel op te heffen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!