Politie Pattaya blijft hard optreden tegen “sociale” bijeenkomsten, het niet dragen van mondkapjes en het drinken in het openbaar

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De meeste Thaise mensen hebben nooit van het spreekwoord gehoord: beter een goede buur dan een verre vriend, dat blijkt wel uit het aantal meldingen van Thaise mensen die bezorgdheid aan de politie melden, het gaat daarbij om zaken zoals drinken in het openbaar, bijeenkomsten (zelfs met slechts twee personen) en soortgelijke gebeurtenissen.

De politie van Pattaya heeft (tot nu toe) geen officiële recente verklaring vrijgegeven, maar de eerder geannuleerde wegcontroles voor het rijden onder invloed zorgen ervoor dat het nationale politiebevel rond het stoppen van sociale bijeenkomsten een topprioriteit is.

Hier en daar zijn er in de afgelopen dagen op de redactie van deze krant, kopietjes van boetes binnengekomen, die er niet om liegen, waaronder:

  • 6000 baht boete voor een biertje alleen in de buurt van Jomtien Beach.
  • 4000 baht boete voor het zitten met één persoon buiten zijn condominium, één persoon had een alcoholische drank bij zich.
  • 5000 baht boete om op Soi Buakhao te wandelen met flesje bier van 7-11 in de hand.
  • 20.000 baht voor een groep die op het strand aan het socialiseren waren en alcohol genoten.
  • 6000 baht voor het niet dragen van een mondkapje tijdens het fietsen.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke wilt benadrukken dat deze beweringen niet op waarheid zijn geverifieerd, maar op basis van het gepresenteerde bewijs lijken ze juist te zijn.  

De politie van Pattaya heeft ten vele malen benadrukt dat sociale bijeenkomsten of openbaar drinken, met name feesten en alcoholgerelateerd, momenteel verboden zijn op grond van het nooddecreet.

Pattaya, de toeristische stad in het oosten van Thailand is traditioneel het decor van gezellig ontspannen zoals met een drankje, één dame (of een jongen) bij de “hand”. Maar niets van dat al is momenteel toegestaan in deze kustplaats.

De politie probeert ook te voorkomen dat incidenten die vorig jaar bekend werden, nu weer de kop opsteken, zoals dat bepaalde markten In Jomtien en Soi Buakhao “ontmoetingsplaatsen” werden ondanks de Covid19 voorschriften waarbij mensen alcohol kopen van 7-11 en “rondhangen” in de buurt.

In werkelijkheid is openbare dronkenschap in Pattaya en zoals in vele steden ter wereld gewoon verboden maar worden zelden gehandhaafd.  Wat betreft sociale bijeenkomsten, lijkt het erop dat de wetshandhaving noodmaatregelen gebruikt om dit gedrag af te dwingen.

Het officiële “advies” van het Chonburi Department of Public Health is dat de mensen thuis moeten blijven, indien mogelijk vanuit huis werken en alleen thuis socializen met leden van hun eigen huishouden.

Sommige leden van Olleke Bolleke hebben gevraagd naar de wettigheid van deze bekeuringen en handhaving rond bijeenkomsten, omdat het slechts een advies zou zijn. Ik raad degenen aan met dergelijke vragen naar een advocaat of juridische professional te gaan, want deze problematiek heeft uw nieuwsbeer géén kaas van gegeten.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “Politie Pattaya blijft hard optreden tegen “sociale” bijeenkomsten, het niet dragen van mondkapjes en het drinken in het openbaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!