In Thailand moeten de op hennep gebaseerde cosmeticafabrikanten zich online registreren

BANGKOK:- De Thaise keuringsdienst van waren, het FDA, heeft fabrikanten van cosmetica en hennep op basis van cannabis opgeroepen om zich binnen drie dagen online te registreren voor goedkeuring.

Khun Supattra Boonserm, de secretaris-generaal van de FDA, vertelde aan de verslaggevers dat nadat het ministerie van Volksgezondheid het cosmetische gebruik van geëxtraheerde hennepzaadolie, cannabidiol (CBD) en niet-verdovende delen van cannabis en hennep zoals de bladeren en  vestigingen die lokaal geteeld zijn, heeft goedgekeurd. Véél ondernemers hebben inmiddels hun interesse getoond en de registratie aangevraagd.  Ze zei dat de FDA op 29 oktober al 218 formules van op cannabis en hennep gebaseerde cosmetica heeft goedgekeurd.

Khun Supattra voegde eraan toe dat verwacht wordt dat er binnen dit jaar meer grondstoffen zullen zijn van andere cannabis- en henneplicentiehouders die de vraag van zowel binnenlandse als internationale markten zouden moeten gaan ondersteunen.

Ze drong er bij de fabrikanten en exporteurs van cosmetica met cannabis- en hennepingrediënten op aan om de registratie aan te vragen via een e-submission-systeem en te betalen via elektronische kanalen.  Nadat de betaling is afgerond, ontvangt men na de registratie binnen drie werkdagen een ontvangstbewijs.

“De FDA geeft advies over het indienen van een cosmetische kennisgeving en etikettering.  Het biedt ook een dienst voor de uitgifte van exportcertificaten via een e-submission-systeem voor exporteurs.  

Degenen die geïnteresseerd zijn in meer details, kunnen de website van de cosmetische controlegroep bezoeken op https://www.fda.moph.go.th/sites/Cosmetic/SitePages/Permission.aspx,” zei de plv. secretaris-generaal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!