Marktkooplui in Hua Hin gewaarschuwd voor de verkoop van nepgoederen

HUA HIN:-Vooruitlopend op de nieuwjaarsvieringen hebben ambtenaren van het stadsbestuur van Hua Hin een publiciteitscampagne gelanceerd, gericht op het beschermen van intellectuele eigendomsrechten en het verplicht tonen van prijzen op de markten.

Dit initiatief, geleid door Khun Phumirin Sukprasert, plv. hoofd van de afdeling Milieukwaliteitsbeheer, en ondersteund door belangrijke stadsfunctionarissen, heeft tot doel markthandelaren en ondernemers in gebieden als Hua Hin Beach, de Treinstation en de drukke avondmarkt van Hua Hin om te onderwijzen en te informeren.

Naast de Khun Sukprasert heeft Khun  Sitthisak Duangkaew, een ambtenaar van de gezondheidsinspectie, en Khun Suphap Madchan van de Juridische Zakengroep en functionarissen van de stadshandhavingsafdeling dienst. Samen verspreiden ze informatiebrochures en spreken ze rechtstreeks met retailers om hen bewust te maken van de juridische gevolgen van schendingen van intellectuele eigendomsrechten en het ontbreken van duidelijke prijskaartjes.

De deskundigen van het Ministerie van Handel namen ook deel aan de campagne. Hun deelname onderstreept de ernst van het initiatief en benadrukt de mogelijke juridische gevolgen van niet-naleving.

Schendingen van intellectueel eigendom kunnen resulteren in gevangenisstraffen variërend van 3 maanden tot 2 jaar, boetes variërend van 50.000 tot 400.000 baht, of beide. Op dezelfde manier kan het niet tonen van prijskaartjes resulteren in boetes tot 10.000 baht.

Het belangrijkste doel van de campagne is transparantie voor de lokale bevolking en toeristen, vooral tijdens de drukke nieuwjaarsperiode.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!