De gevaren voor de verkeersveiligheid in Thailand nemen in de loop op Oudejaarsavond toe

BANGKOK:-De People’s Safety Foundation heeft de regering opgeroepen de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen om het aantal verkeersongevallen tijdens het nieuwe maanjaar terug te dringen.

Khun Nikorn Chamnong, voorzitter van de stichting en parlementslid voor de Chartthaipattana-partij, zei dat het aantal vakantiegangers tijdens het nieuwe maanjaar naar verwachting sterk zal stijgen nadat de Covid-19-pandemie is afgenomen.

Dit is een zaak van grote zorg!
Er wordt verwacht dat mensen in grote aantallen en met groot enthousiasme door het land zullen reizen na een periode van Covid-19-beperkingen. De regering voert ook een beleid om binnenlandse reizen aan te moedigen”, zei hij.

Hij zei dat mensen sinds eerste kerstdag vroeg naar de provincies zijn gereisd en dat er in totaal 56 doden als gevolg van verkeersongevallen zijn gemeld op maandag en 53 op dinsdag. Tijdens het lange vakantieseizoen zullen familieleden ook in groepen reizen met huurauto’s of pick-up trucks, zei Nikorn.

Het kabinet heeft vanaf vandaag tot 1 januari een vierdaagse nieuwjaarsvakantie goedgekeurd. 2 januari was oorspronkelijk gepland als een extra feestdag ter compensatie van 31 december, dat op een zondag valt. De regering heeft echter besloten de extra vrije dag te verplaatsen van 2 januari naar 29 december.

Hij uitte ook zijn bezorgdheid over de nieuwe regeling die het mogelijk maakt dat uitgaansgelegenheden tot 04.00 uur open zijn. De verordening is van toepassing op bepaalde uitgaansgelegenheden in Bangkok, Phuket, Chonburi, Chiang Mai, Koh Samui in Surat Thani, evenals op bars die zijn geregistreerd in hotels in het hele land. Hij zei echter dat sommige vestigingen buiten deze zones waarschijnlijk zullen weigeren te voldoen aan de gebruikelijke eerdere sluiting en ook tot 04.00 uur open zullen blijven.

“Er moeten meer veiligheidscontroles worden opgezet en er moeten rustplaatsen langs de wegen worden gecreëerd voor uitgeputte chauffeurs en reizigers”, zei hij.

Premier Srettha Thavisin zei gisteren bezorgd te zijn over mogelijke verkeersongevallen tijdens de zeven gevaarlijke dagen van dit jaar en drong er bij automobilisten op aan niet onder invloed van alcohol te rijden. Hij bezocht het Verkeers- en Ongevallenbeheercentrum van het Ministerie van Wegen, waar hij tijdens het nieuwe maanjaar leerde over de verkeersbeheersmaatregelen.

“Het ministerie heeft veiligheidsmaatregelen genomen en mensen mogen niet dronken rijden, zodat ze tijd kunnen doorbrengen met hun familie en veilig naar huis kunnen terugkeren tijdens de lange vakantie”, zei de premier.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!