Marine Thailand neemt 12 miljoen Baht aan uit China afkomstige drugs bij Nong Khai in beslag 

NONG KHAI:- Een patrouille-eenheid van de marine in de provincie Nong Khai heeft een smokkelpoging onderschept om voor 12 miljoen Baht aan drugs uit China thailand binnen te brengen.

Kapitein Rakop Thewaprateep, commandant van een patrouille eenheid op de Mekong rivier van de Koninklijke Thaise Marine, vertelde gisteren op een persconferentie dat zijn eenheid de smokkelpoging om middernacht had verijdeld, maar er werden jammer genoeg geen arrestaties verricht.

Op basis van een tip werden functionarissen van de Mekong Patrol Unit dinsdagavond ingezet bij pieren langs de Mekong-rivier in het hoofddistrict van Nong Khai.

Een team van functionarissen zag om 23.00 uur een boot de rivieroever naderen bij de pier in Wat Meechai.  Er werden twee mannen gezien die twee tassen uit de boot droegen en deze op de oever van de rivier lieten liggen.

Toen de mannen arriveerde om de tassen op te halen, kwamen de functionarissen uit hun schuilplaats te voorschijn om te proberen ze te arresteren, maar de drie mannen wisten te ontsnappen langs de donkere oever van de rivier, zei hij.

De marineofficieren namen de zakken in beslag en vonden twee kilo crystal meth, vier kg ecstasy, zes kg ketamine, evenals 200 sachets koffie gemengd met ecstasy en 100 gram extase verstopt in een zitzak.  De koffie- en zitzakken droegen Chinese handelsmerken, dus de marine is de mening toegedaan dat de drugs uit China werden binnengesmokkeld, aldus kapitein Rakop.

Rakop zei dat de marine de inspanningen heeft opgevoerd om drugssmokkel over de Mekong-rivier te voorkomen vanwege de toegenomen incidentie van drugshandel in het land de laatste tijd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “Marine Thailand neemt 12 miljoen Baht aan uit China afkomstige drugs bij Nong Khai in beslag ”

  1. Eerst brengen ze wereld wijd covid19 onder de mensen en nu komen ze ook nog eens met drugs !!
    Het moet niet gekker worden met die chinesen ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!