Het Strafhof van Bangkok weigert de borgtocht voor de democratie-activisten Arnon en Parit  

BANGKOK:- Het Strafhof van Zuid Bangkok heeft de  borgtocht geweigerd aan de democratie-activisten Arnon Nampa en Parit Chiwarak alias de “Penguin” geweigerd ondanks dat de twee afgelopen dinsdag op borgtocht zijn vrijgelaten door de correctionele rechtbank, de provinciale rechtbank van Ayutthaya en de gemeentelijke rechtbank van Bangkok South.

In een persbericht was te lezen dat de Strafhof van Zuid Bangkok dat het had besloten om Arnon geen borgtocht toe te kennen omdat de redenen die zijn advocaat aanvoerde – dat Arnon voor zijn gezin wilde zorgen en de kost wilde verdienen – onvoldoende zijn om het bevel van de rechtbank ongedaan te maken.  Het hof van Beroep, dat had geoordeeld dat Arnon niet op borgtocht kon worden vrijgelaten.

Het Strafhof voegde eraan toe dat Arnon ook was aangeklaagd voor verschillende strafbare feiten en dat het toekennen van borgtocht mogelijk gevaar of schade zou veroorzaken, dus zijn verzoek om borgtocht werd afgewezen.

Wat Parit betreft, zei het Strafhof dat zijn borgtochtverzoek niet in overweging zou worden genomen totdat hij officieel bewijs had ingediend dat hij zich had ingeschreven voor lessen in het tweede semester aan de Thammasat University, zoals gespecificeerd in zijn borgtochtverzoek.

De rechtbank zei dat dergelijk bewijs alléén officieel door de universiteit moet worden vrijgegeven.

Zowel Arnon als Parit zijn van de Ratsadon-protestgroep en zijn in meerdere gevallen beschuldigd van majesteitsschennis en andere misdaden die verband houden met hun protestactiviteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!