Het restaurantpersoneel in Thailand wordt onder druk gezet om zich te laten vaccineren

THAILAND:- Restaurants, pubs en bars in het hele land worden dringend verzocht alle werknemers tegen Covid19 te laten vaccineren, als ze weer maaltijden op tafel willen zetten, zo zei minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul.

Hij reageerde op rapporten van restaurantmedewerkers die het Covid19 virus hebben opgelopen nadat ze zich niet hadden laten vaccineren, hoewel vaccinatie vereist is als ze weer alcohol aan gasten willen schenken.

De provinciale commissie voor overdraagbare ziekten in elke provincie heeft de verantwoordelijkheid om te beoordelen hoe bereid restaurants zijn om de Covid19 beperkingen verder te versoepelen, zei hij.

“Sommige medewerkers en zelfs de eigenaren van deze restaurants hebben nog niet eens hun eerste vaccinatie gehad, als dit bekend was geworden, hadden ze überhaupt hun restaurant niet opnieuw mogen openen.”

Deze bedrijven moeten aan de overheid laten zien dat ze echt klaar zijn om de activiteiten volledig te hervatten en tegelijkertijd de maatregelen om een ​​covid-vrije omgeving te garanderen strikt in acht nemen.

In Nakhon Ratchasima zei gouverneur Wichian Chantharanothai dat de provincie van plan is om goedkeuring te vragen van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, om de restaurantbeperkingen in de provincies Muang en Pak Chong vanaf 1 december te versoepelen, wanneer de provincie wordt heropend.

“De provincie hoopt nog steeds 70% dekking tegen Covid-19 te bereiken voordat ze heropenen, hoewel slechts 59% van de doelpopulatie hun eerste vaccinatie en 50% hun tweede vaccinatie heeft gekregen”, zei hij.

Khun Manot Nongyai, de loco-burgemeester van Pattaya in Chonburi , zei dat de stad van plan is alle Covid19 ziekenhuizen te sluiten en exploitanten toe te staan ​​terug te keren naar hun vorige bedrijven.

Het aantal nieuwe infecties in Pattaya daalt al enige tijd, wat heeft geleid tot een lage vraag naar ziekenhuisdiensten, zei hij, eraan toevoegend dat gisteren slechts 28 nieuwe gevallen werden geregistreerd, terwijl ongeveer 10 van de ziekenhuiskamers bezet waren.

De kustplaats Pattaya gaat binnenkort weer open en verwelkomt bezoekers zonder quarantaine, de verwachting is daar dat in de komende maand 100% groepsimmuniteit tegen Covid19 virus wordt bereikt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!