Man uit Bangkok die lichaam van zijn vrouw 21 jaar thuis bewaarde, heeft uiteindelijk toch afstand gedaan

BANGKOK:- Een 72-jarige man die het lichaam van zijn overleden vrouw al 21 jaar in zijn huis bewaarde, heeft eindelijk besloten dat het tijd is om haar te laten gaan. Het verhaal van de man die zoveel van zijn vrouw hield dat hij haar lichaam niet kon cremeren, werd zaterdag op Facebook geplaatst door de Phet Kasem Bangkok Foundation.

Afgelopen vrijdag belde de 72-jarige Khun Charn Janwatchakal, de stichting voor hulp bij het houden van een goede crematie voor zijn geliefde overleden vrouw, die in 2001 stierf.

Medewerkers van de Stichting bezochten het huis van Charn in de wijk Bang Khen, Bangkok.  direct na ontvangst van het telefoontje.  Ze vonden hem wonend naast het lijk van zijn vrouw in een klein huisje 

“Ik mis je nog steeds elke minuut en mijn liefde voor jou is niet veranderd”, zei Charn naar verluidt toen het personeel van de stichting het lichaam verwijderde.

Het Facebook-bericht bevatte geen details over hoe het lichaam was  bewaard.

De oude man legde uit dat hij het lichaam thuis bewaarde omdat hij zoveel van haar hield en niet van zijn zielsverwant gescheiden wilde worden.

Khun Charn zei dat hij van plan was bij het lichaam te blijven tot hij stierf, maar realiseerde zich toen dat er niemand zou zijn om een ​​fatsoenlijke begrafenis voor haar te houden.

Hij had de dood van zijn vrouw wel bij de gemeente aangegeven en was dus niet aansprakelijk voor het verbergen van een lichaam. Ambtenaren van de stichting vergezelden hem om een ​​kopie van de overlijdensakte op te halen bij het districtskantoor van Bang Khen.  Het jaar van haar dood werd geregistreerd als 2001. Waarna de stichting begon toen met het organiseren van crematierituelen voor het lichaam.

Khun Charn zei dat hij als onderofficier in het leger had gediend terwijl zijn vrouw ambtenaar was bij het ministerie van Volksgezondheid.  Ze kregen twee kinderen, die als volwassenen hun eigen weg waren gegaan.

Charn zei dat hij niet kon accepteren dat zijn vrouw was overleden, dus besloot hij het lichaam thuis te houden in plaats van het op te sturen voor een begrafenis en crematie.  Hij zei dat hij de afgelopen 21 jaar elke dag met verdriet over het verlies had geleefd.

Zondagmiddag om 12.00 uur had de Facebook-post meer dan 2.400 reacties, meer dan 200 reacties en 1.000 shares getrokken. De meeste commentatoren betuigden hun condoleances aan Charn en morele steun voor hem om verder te gaan met zijn leven.

Véél mensen gaven toe dat ze tranen hadden gelaten terwijl ze over zijn verhaal lazen.

 ‘Vecht door, opa,’ merkte Wipha Rangsi op.

 “Je hebt mijn respect”, zei Wanna Siriratanakul in haar commentaar.

 “Hij heeft 21 jaar gehad om deze tragedie te verwerken”, zei Wipada Kampingbutra.

 “Ik denk niet dat hij zich nog bij het lot kan neerleggen.  Hij ziet er nog steeds bedroefd uit, maar hij liet haar gaan uit angst dat niemand deze situatie zou afhandelen als er iets met hem zou gebeuren”, aldus Benjaporn Rerkdee.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!