Man in Oost-Thailand brengt de hele nacht door in een tent met een dodelijke cobra aan zijn zijde

RAYONG:-Een Thaise man heeft het geluk nog te leven nadat hij de hele nacht in een tent heeft geslapen met een giftige cobra in de provincie Rayong, in het oosten van Thailand.

Khun Dacha, uit de noordelijke provincie Phitsanulok, plaatste gisteren foto’s op zijn Facebook pagina van een slang die uit de tent glibberde die hij even eerder uit elkaar had gehaald bij het Dok Krai-reservoir in de provincie Rayong.

Hij schreef het bericht: ‘Het was bijna met mij gedaan”
Ik vermoed dat de slang de hele nacht bij me heeft geslapen.  Ik zag hem glibberen toen ik vanmorgen de tent afbrak.”

De blije kampeerder vermoedt dat de cobra zich wilde nestelen om warm te blijven op een koude winternacht.  Na een goede nachtrust werd de slang opgeschrikt door Dacha die de tent opbrak om verder te reizen.

Khun Dacha realiseerde zich niet hoeveel geluk hij had totdat netizens hem vertelden dat niet zomaar een oude slang de hele nacht in zijn tent had geslapen, maar een zeer giftige cobra wiens beet gemakkelijk fataal kan zijn voor een mens.

Veel Thaise geloven dat de slang een Siamese spugende cobra (Naja siamensis) is die niet eens hoeft te bijten om te doden.  Een spugende cobra kan gif van een afstand spuwen met een zeer nauwkeurig doel, waardoor ze misschien wel de gevaarlijkste slang in Thailand zijn.

Het idee van kamperen in Thailand is momenteel erg in, maar velen realiseren zich niet dat er giftige slangen en gevaarlijke dieren rond hun tentje sluipen.

Gisteren werden toeristen in Kanchanaburi gewaarschuwd om op te passen voor een tijger die rond de drukke toeristische trekpleisters van de Srinagarind-dam en de Erawan-waterval slentert.

Amper een week geleden liep een Thaise man uit de provincie Satun in de rubberplantage achter zijn huis toen hij een zeldzame gouden cobra tegenkwam.

Gefascineerd door zijn prachtige gouden huidskleur, dacht de man niet na over het dodelijke potentieel van de slang en stopte hem in een zak en droeg hem naar huis om hem als huisdier groot te brengen.

 Toen netizens hem echter vertelden dat de slang een zeldzame soort cobra was, liet hij hem weer los in het wild – ver weg van zijn huis.

In september werd een dorpeling in de provincie Trang – net op de weg van Satun – ’s ochtends wakker en vond een 2,1 meter lange koningscobra die een dutje deed in zijn kleerkast.

In november overleefde een Thaise man ternauwernood een beet van zijn monoclecobra als huisdier.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!