Het hardhandig optreden in Thailand tegen buitenlanders zonder werkvergunning gaat beginnen

BANGKOK:- De opsporingsacties van de Thaise autoriteiten tegen buitenlanders die illegaal in Thailand werken gaat serieus beginnen. De Thaise Asean Now meldde dat dit het geval zou zijn nadat minister van Arbeid, Khun Suchart Chomklin, actie had geëist en het ministerie van Werkgelegenheid had opgedragen in het hele land onderzoeken in te stellen.

Siam Rath meldde dat drie Chinese toeristen in de Thaise hoofdstad werden gearresteerd omdat ze in een restaurant werkten waarvan ze eigenaar waren. In dit geval was het Immigratie Regio 1 onder bevel van kolonel Rapheephat Utsaha die het restaurant binnenviel na een tip van een informant.

De 35-jarige Mr. Yang, deed de boekhouding toen de IB arriveerde, terwijl maten Chin, 38, en Chern, 31, in de keuken aan het koken waren.

Géénvan hen had een paspoort bij zich, alleen kopieën en een controle van de mobiele data-unit van de IB onthulde dat ze Thailand waren binnengekomen met een toeristenvisum en illegaal werkten.

 Ze werden allemaal beschuldigd van het niet hebben van werkvergunningen. Hoewel de straf hiervoor slechts een boete is, wordt hun visum ingetrokken en wordt de toegang tot Thailand op de zwarte lijst gezet en uitgezet.

Rapheephat noemde de wens van hoofdcommandant van de Koninklijke Thaise politie, generaal Damrongsak Kittipraphat om schade aan Thailand te voorkomen die wordt veroorzaakt door mensen die illegaal werken en geen belasting betalen.

Om in Thailand te mogen werken moet u beschikken over het fel begeerde blauwe boekje (werkvergunning)

Het publiek werd aangespoord om overtredingen te melden door naar het kantoor van de IB in Pak Kret, Nonthaburi te gaan of door simpelweg 1178 te bellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise media

2 gedachten aan “Het hardhandig optreden in Thailand tegen buitenlanders zonder werkvergunning gaat beginnen”

 1. Thaise willen over het algemeen niet werken.
  De goede uitgezonderd.
  Een beetje hypocriet, als een restaurant goed draait om dan een eigenaar te verlinken.

  Zo gaat dat hier al jaren.

  Mag je wel als eigenaar van een appartement je eigen balkon schilderen??
  Wordt je dan ook hét land uitgezet??

  Hypocriet volk.

  1. Als jij je balkon schildert dan kraait er geen haan naar.
   Toegeven, het is dan wel een grijs gebied, maar je werkt niet voor betaling.
   Je fietsband plakken is ook geen probleem.

   Als je een restaurant gaat beginnen en daarbij zelf de keuken/bediening/administratie gaat doen is andere koek.

   Heeft niks met hypocriet te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!