Man in Noordoost-Thailand tikt 3,9 miljoen Baht af voor één waterbuffel

NAKHON RAYCHASIMA:-  De eigenaar van een “High-So”-boerderij in Korat, in het noordoosten van Thailand, heeft een “bruidsschat” van 3,9 miljoen baht cash voor een 22 maanden oude mannelijke buffel genaamd Chaoboonterm uit de provincie Khon Kaen op tafel gelegd. De man zei dat hij de met buffel wilde fokken, omdat het dier “het voorbeeld van Thaise schoonheid” was.

Khun Supachai Winitphon, ook bekend als ​“Sia Noi”, is de eigenaar van een gerenommeerde boerderij in de provincie Nakhon Ratchasima.

Hij was niet alleen bereid een waanzinnig bedrag uit te geven om de buffel Chaoboonterm in bezit te krijgen, maar hij regelde ook een spectaculaire overdrachtsceremonie op Piamchai Farm in het Ubolratana-district van de provincie Khon Kaen om de deal te vieren.

.


Volgens de Isaan-traditie voerden de boeren een Bai Si- en een Su Kwan-ceremonie uit voor Chaoboonterm op zijn boerderij.

Het doel van deze ceremonie is om de 32 khwan (geesten) van de buffels op hun plaats te binden, zodat ze niet verloren gaan in de processie door Isaan. Als de geesten afdwalen, geloven Isaan/Laos dat Chaoboonterm ziek kan worden.

Sia Noi onthulde waarom hij bereid was zoveel geld te betalen voor de buffel. De eigenaar van de boerderij zei dat hij buffels uit heel Thailand heeft gekocht, maar nooit een zoals dit prachtige dier heeft gehad en vertelde dat hij er verliefd op werd, vanaf de eerste keer dat hij het zag.

Met zijn mooie hoorns, lange benen en goede genetica is Chaoboonterm is de “ultieme Thaise buffel”, zegt Sia Noi.

De buffelliefhebber is direct begonnen met onderhandelen over de prijs met de vorige eigenaren van Chaoboonterm. In eerste instantie wilde de vorige eigenaar de buffel niet verkopen. Na 2 dagen kwamen ze overeen het te verkopen voor maar liefst 3,9 miljoen baht.

Sia Noi zei dat hij er zeker van is dat als hij met Chaoboonterm fokt, er een aantal prachtige buffels geboren zullen worden die hij voor het dubbele van de prijs kan verkopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pjan News 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Pjan News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!