Het Mae Kha-kanaal van Chiang Mai krijgt eindelijk een make-over

CHIANG MAI:- Het Mae Kha-kanaal in het hoofddistrict van Chiang Mai krijgt een nieuw uiterlijk en veel gebruikers van sociale media hopen dat het eruit zal zien als de Cheonggyecheon kanaal in Seoul of het Otaru-kanaal in Japan.

De gemeente Chiang Mai werkt aan de eerste fase van het project van de Rakaeng-brug tot de Kat Kom-markt, waaronder het aanpakken van afvalwaterproblemen en het verbeteren van het landschap.

De aanwonenden van de gracht zijn ondertussen al begonnen met het planten van groenten, bloemen en andere struiken in de betonblokken om het gebied verder te verfraaien.

Khun Napat Prasertdee, directeur van het technische onderhoudsafdeling van de gemeente Chiang Mai, zei dat de eerste fase 22 miljoen baht kost en omvat het aanleggen van trottoirs en het opzetten van een afvalwaterbeheersysteem langs het kanaal.  Hij voegde eraan toe dat deze fase naar verwachting over ongeveer anderhalve maand voltooid zal zijn voordat de tweede fase kan beginnen.  Voor de tweede fase is ongeveer 20 miljoen baht gereserveerd.

“De gemeente Chiang Mai streeft ernaar het uiterlijk van het Mae Kha-kanaal te verbeteren en het milieuvriendelijker en toegankelijker te maken voor mensen”, zei hij, eraan toevoegend dat de bewoners het advies hebben gekregen om het gebied schoon te houden, zodat het kan worden gepromoot als een ander herkenningspunt van deze noordelijk gelegen stad.

Het Mae Kha-kanaal is één van de belangrijkste waterwegen van Chiang Mai, maar door overontwikkeling en slechte stadsplanning is een groot deel van het 11 km lange kanaal verstopt, waardoor er één ondraaglijke stank in de stad te ruiken is.

De gemeente streeft er in eerste instantie naar om zo’n 4 km van het kanaal te verfraaien en schoon te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!