De BMA en SRT proberen gezamenlijk de Chatuchak markt in Bangkok nieuw leven in te blazen

BANGKOK:- De Chatuchak Markt was eens een bruisend centrum van handel en gezelligheid, momenteel is sinds de heropening van de markt na de Covid19 pandemie op leven na dood.

Om te proberen de beroemde markt terug in zijn oude bloeiende glorie te doen herleven, gaat de gemeente Bangkok samenwerken met de Staatsspoorweg van Thailand.

Zoals met de meeste vernieuwingen van het toerisme die de regering van Thailand aankondigt, verklaarde het stadhuis het doel om van Chatuchak Market een “toeristische bestemming van wereldklasse” te maken.  

De gouverneur van de Thaise Staatsspoorwegen had eergisteren een ontmoeting met de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, om een ​​revitalisatieplan te bespreken.

De twee overheidsinstanties zijn van plan om nauw samen te werken, want hoewel de markt wordt beheerd door de Bangkok Metropolitan Administration, bevindt deze zich in feite op grond die eigendom is van de SRT.  Ze bereiden zich voor om Chatuchak Market te ontwikkelen en hun eerste actieplan is om een ​​nieuwe marktcommissie op te richten die toezicht zal houden op de werkzaamheden tussen de BMA en de SRT.

De Chatuchak Market zit nu verstoken in een precaire positie, vergelijkbaar met veel toeristische bedrijven en activiteiten: het lage aantal bezoekers als gevolg van Covid-sluitingen en -beperkingen heeft veel verkopers verdreven, waardoor de omvang en levendigheid van de markt is verminderd.  Dit zorgt op zijn beurt voor minder interesse in klanten en toeristen die niet enthousiast zijn om naar een markt te gaan die maar half open en niet druk is.  De markt blijft vastzitten in een vicieuze cirkel met verkopers die niet opengaan omdat er niet genoeg toeristen zijn en toeristen die niet komen omdat er niet genoeg verkopers zijn.

Deze hernieuwde gezamenlijke inspanning om de markt nieuw leven in te blazen, zal zich eerst op dit probleem concentreren en vervolgens kijken naar plannen om straatverkopers te reguleren en tegelijkertijd goedkope huurruimte te creëren die laagverdienende kraampjes kunnen gebruiken.  

De SRT heeft ook al plannen om bomen te planten en wegen rond het spoor te renoveren.  Gouverneur Chadchart zegt dat het bestaande contract kan worden gebruikt om financiële schulden tussen de SRT en de regering van Bangkok af te handelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: National News Bureau of Thailand
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: National News Bureau of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!