Man in Noordoost-Thailand gearresteerd voor het misbruiken van de naam van een hoge politiefunctionaris om vrouwen te lokken en te verkrachten

LOEI:- Een Thaise man is door de politie gearresteerd omdat hij de naam van luitenant generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke”, de plv. commissaris van de Koninklijke Thaise politie, het RTP, gebruikte om vrouwelijke feestartiesten te verleiden om voor hem te werken waarna hij hen verkrachtte. 

Een Thaise feestartiest genaamd, Khun Aom meldde afgelopen dinsdag bij politie en vertelde dat ze was verkracht door een man genaamd Wathanyu. Volgens khun Aom huurde Wathanyu haar en andere feestartiesten in om zijn gasten op zijn feest afgelopen 28 maart in een hotel in Bangkok te vermaken.

Khun Wathanyu beweerde dat alle uitgenodigde gasten teamleden van luitenant-generaal Hakparn waren en liet een foto zien van zichzelf terwijl hij dineerde met Big Joke om zijn bewering te bewijzen. Tijdens het feest liet Wathanyu zijn pistool zien en nam hij de mobiele telefoons van alle feestartiesten in beslag.

Later dwong khun Wathanyu, Khun Aom om met hem naar een aparte hotelkamer te gaan en gebruikte zijn pistool om haar te bedreigen haar kleren uit te trekken en seks met hem te hebben. Hij nam zelfs een video op om haar te chanteren als ze het probleem bij de politie zou melden.

Khun Wathanyu zou ook andere feestartiesten uitgenodigd hebben voor hem te werken. Niemand weigerde hem omdat hij altijd een pistool droeg en veel machtige mensen kende. Khun Wathanyu stuurde zelfs foto’s van gewonden naar de groep om hen te bedreigen zijn werk niet af te wijzen.

Na onderzoek heeft de politie khun Wathanyu afgelopen woensdag 26 april in zijn huis in het Wang Sapueng-district van de provincie Loei in het noordoosten van Thailand gearresteerd.

In zijn woning vonden ze drie geweren en kogels. Khun Wathanyu werd beschuldigd van het overtreden van sectie 276 van het strafrecht door een pistool te gebruiken om een ​​andere persoon te bedreigen en te verkrachten. De straf voor deze misdaad is levenslange gevangenisstraf, 15-20 jaar gevangenisstraf of een boete van 300.000 tot 400.000 baht.

Bovendien riskeerde Wathanyu ook een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar, een boete van maximaal 10.000 baht, of beide wegens het overtreden van sectie 8 van de wet op vuurwapens, munitie, explosieven, vuurwerk en imitatievuurwapens: het dragen van een pistool op een openbare plaats zonder toestemming en noodzakelijk. 

De politie heeft ook gemeld dat Wathanyu al twee keer eerder is gearresteerd, een keer in 2012 voor het dragen van een nep-uniform van een overheidsfunctionaris en opnieuw in 2021 voor fraude.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Thaise Media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!