Man in Bangkok gearresteerd voor het wijzigen van Wikipedia-informatie over de Thaise viroloog Dr. Yong Poovorawan

~ALLES KOMT UIT, AL MOETEN DE KRAAIEN HET UITBRENGEN~
(De waarheid komt altijd uit)

BANGKOK:- Eerder deze week is er in Bangkok een 24-jarige man gearresteerd omdat hij de virologiespecialist Dr. Yong Poovorawan van de Chulalongkorn University zou hebben belasterd door een artikel op Wikipedia te wijzigen.

De arrestatie kwam tot stand nadat de advocaat van dr. Yong een klacht op het politiebureau van Pathumwan had ingediend, dat iemand de biografie van Yong had bewerkt in een artikel dat op Wikipedia werd gepubliceerd door de zin toe te voegen: “Hij is een verkoper van het Sinovac-vaccin voor de regering van generaal Prayut Chan-o-cha.”

Deze toevoeging ging razend snel viraal en werd de afgelopen maand massaal in de Thaise sociale media gedeeld.

Het Cyber ​​Crime Investigation Bureau van de politie spoorde de verdachte op in een huis in een dorp in het kanton Tha Kham en arresteerde de man. De politie nam ook een mobiele telefoon in beslag waarvan ze dachten dat die zou zijn gebruikt om de schadelijke woorden aan het originele Wikipedia-artikel toe te voegen.

“De verdachte werd beschuldigd van laster via reclame op grond van artikel 328 van het Wetboek van Strafrecht”, aldus het bureau.

“We onderzoeken of hij ook de Computer Related Crime Act van 2017 heeft geschonden door valse informatie in een computersysteem in te voeren”, zo voegde het Cyber ​​Crime Investigation Bureau eraan toe.

“Gebruik online media op een verantwoorde manier en deel geen nieuws of artikelen uit een niet-geverifieerde bron”, adviseerde het bureau.  “Als u getuige bent van een overtreding van de Computer Related Crime Act, neem dan contact op met Cyber ​​Crime hotline 1441.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!