Een meubelwinkel in de Isaan sleutelt 2.000 bedden voor veldhospitalen in elkaar

~MET DAT WERK HEBBEN ZIJ EEN EERZUIL OPGERICHT~
(Met dat werk zullen ze veel respect krijgen)

BURIRAM:- Een meubelzaak in de provincie Buriram heeft plannen aangekondigd om 2.000 bedden te maken voor veldhospitalen, de werknemers hebben aangegeven niet betaald te willen worden.  

Kim Nguan Furniture plaatste op hun Facebook-pagina “Het bedrijf Kim Nguan Furniture wil een klein aandeel hebben in het helpen van landgenoten die door de Covid19 crisis zijn geraakt. 

We zullen 500 bedden maken om aan veldhospitalen te geven.  Dit is een project genaamd “Thais laten elkaar niet in de steek”.  De post werd gedeeld en netizens prezen de plaatselijke meubelwinkel omdat het een klein lichtpuntje in deze zware tijd is.

De journalisten van Sanook Nieuws bezochten de meubelfabriek, zij zagen meer dan 50 medewerkers die druk bezig waren met het in elkaar zetten van de houten bedframes.

De 36-jarige Wanpen Yodpetch, één van de medewerkers verklaarde dat de eigenaar gratis bedden wilde laten maken om aan veldhospitalen te doneren. De medewerkers hadden een vergadering en waren het erover eens dat ze niet betaald wilden worden voor het maken van de bedden.  Ze begrijpen de goede bedoelingen van de eigenaar en willen allemaal meehelpen in de goede daad.  

De 40-jarige eigenaar van de meubelwinkel, Khun  Chayanit Chirum verklaarde dat het aantal Covid19 infecties in Thailand blijft toenemen.  Hij had gehoord dat veel veldhospitalen niet genoeg bedden hebben.  Het bedrijf wilde helpen en maakte dit bekend op de Facebookpagina.

Aanvankelijk was het de bedoeling om 500 bedden te maken, maar binnen een uur hadden veel ziekenhuizen alle bedden gereserveerd.  Het meubelbedrijf verhoogde het aantal tot 1.000 bedden, maar dit was nog niet genoeg.  

Sommige collega-bedrijven hielpen mee om meer hout te leveren, dus het aantal is nu vastgesteld op 2.000 bedden.  Elk bed kost 1800 baht, wat de totale waarde van de donatie 

op 3,6 miljoen Baht brengt.  Het bedrijf zal overwegen om meer bedden te maken als de 2.000 nog steeds niet genoeg is.  

Het is zeer indrukwekkend hoe alle medewerkers op eigen initiatief besloten om geen betaling te accepteren in ruil voor hun harde werk.  Maar het bedrijf belooft de werknemers te betalen wat ze verdienen of meer na het zien van hun vastberadenheid om anderen te helpen die door de pandemie zijn getroffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!