Man die slecht tegen het verlies kon, steekt een termietenheuvel in Noordoost-Thailand in de fik

SURIN:- De journalisten van Siam Rath gingen op onderzoek in het subdistrict Treum van Surin uit, welk is gelegen in het mooie noordoosten van Thailand, dit nadat iemand daar per ongeluk een huisje bij een termietenheuvel bij kilometerpaal 8 had laten afbranden.

Het huisje was daar door de gezamenlijke inspanning door de lokale bevolking dicht bij de termietenheuvel opgezet, omdat volgens het bijgeloof, dit optrekje de nummers voor verschillende loterijwinsten zou vrijgeven.

Te midden van enkele sierkippen en veel gekleurd water was de huisje opgezet om de beminde gelovigen te helpen winnen.

Door de brand, die zich midden in de nacht voltrok, hielden de termieten het voor gezien en ontvluchtte de heuvel om ‘en colonne’ verder het veld in te trekken.

De lokale bevolking gelooft dat een ontevreden gokker verantwoordelijk was voor de vergelding, nadat de nummers in de laatste trekking van de staatsloterij van afgelopen maandag waarschijnlijk niet het beloofde resultaat hadden geleverd.

De 66-jarige Khun Kian, een lokale bewoonster vertelde een aantal anekdotes op de plaats waar de termieten ooit regeerden, en zei dat ze hoopte dat de persoon die dit op zijn geweten heeft. alleen maar ellende zou krijgen.

Wellicht ten overvloede wilt u nieuwsbeer opmerken dat het overgrote deel van de Thaise bevolking loterijvoorspelling zeer serieus nemen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siam Rath 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Siam Rath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!