In Noordoost-Thailand zat kabouter Spillebeen heen en weer te wippen, KRAK zei paddestoel, en moesten 2000 investeerders hun verlies slikken

SAKHON NAKHON:- In de Isaan zijn ongeveer 2000 mensen opgelicht na “warm” te zijn gemaakt om in een champignonkwekerij gezamenlijk voor méér dan 1 miljoen baht van hun geld in “morieljes” te investeren.

De Thaise media meldden dat Turtle Farm in Sakhon Nakhon mensen uit heel Thailand uitnodigde om te investeren en aandeelhouder te worden in de champignonkwekerij.

Turtle Farm kondigde aan dat het bedrijf winstgevend was en een maandelijks dividend van 18 tot 20% zou bieden.  Het bedrijf huurde ook een Thaise beroemdheid in om hun merkambassadeur te zijn, waardoor het bedrijf authentiek leek.

In het begin was alles keurig geregeld en kregen de investeerders kregen hun dividend op tijd uitbetaald.  Maar al snel ging het mis en stopte het bedrijf met het uitkeren van dividenden.  Turtle Farm reageerde op vroege vragen van investeerders die zeiden dat de bank hun rekening had opgeschort en zodoende het dividend niet konden overmaken, niet lang daarna was de champignonkwekerij op géén enkele manier telefonisch te benaderen.

Zo’n 1.867 slachtoffers dienden klachten in bij politiebureaus in het hele land en meldden dat ze in totaal 1,29 miljard baht hadden verloren.

De plv. commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise politie en de directeur van de Cyber ​​Taskforce van de politie, Damrongsak Kittiprapas, hebben gisteren een ontmoeting gehad met het team om de champignonkwekerij te bespreken.

Khun Damrongsak onthulde dat de verdachten achter het bedrijf op 30 november vorig jaar het land al hadden verlaten .  Hij voegde eraan toe dat de politie hun bankrekeningen hadden geblokkeerd en samenwerkte met Interpol om de groep op te sporen.

Turtle Farm wordt nu beschuldigd van twee fraudegevallen.  Ook waren er extra kosten verbonden aan het overtreden van de Computerwet door reclame te maken en valse informatie te verstrekken via een computersysteem.

De politiecommissaris beloofde dat de autoriteiten activa en geld van de Turtle Farm-groep in beslag zouden nemen en geld aan de slachtoffers zouden teruggeven zodra het is teruggevonden.

De politie drong er ook bij de slachtoffers die geen klacht hebben ingediend op aan zich zowel offline als online te melden en informatie te verstrekken aan de politie via thaipoliceonline.com.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: komchadluek.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!