Leden van de Karen staan vluchten de grens naar Thailand terwijl Myanmar luchtaanvallen voortzet

TAK:- Thailand zet zich schrap voor een toestroom van Karen-vluchtelingen terwijl het leger van Myanmar de Karen-dorpen in de grensstad Myawaddy en omgeving blijft bombarderen.

Een straaljager uit Myanmar heeft zaterdag twee dorpen gebombardeerd, waarbij drie mensen om het leven kwamen en drie anderen gewond raakten.  De gewonden zijn voor behandeling naar het Phop Phra-district in Tak gebracht.  Van de doden had één een Thaise ID-kaart, de tweede een Hilltribe ID-kaart en de derde een verblijfsvergunning van 10 jaar.

Ondertussen stromen vluchtelingen de grens naar Thailand over en dat uw nieuwsbeer dit stukje schrijft was het aantal mensen dat onderdak zocht in de Ban Muen Rue-gemeenschap in Thailand gestegen tot 255.

Premier Prayut Chan-o-cha maakte bekend dat de militaire regering van Myanmar zich verontschuldigd had voor het feit dat zijn MiG-29-straaljager donderdag het Thaise luchtruim binnendrong.

Prayut, die ook als minister van Defensie fungeert, riep de mensen op om het Thaise leger te vertrouwen om de nationale soevereiniteit met succes te beschermen, en voegde eraan toe dat het incident “peanuts” was.

Het leger van Myanmar bombardeert sinds donderdagmiddag Karen-dorpen over de Thaise grens, waardoor mensen aan Thaise kant in paniek raken en naar schuilbunkers vluchten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!