Malinees in Singapore opgehangen voor de smokkel van 1 kilo cannabis.

SINGAPORE:- heeft vandaag een Malinese man opgehangen die was veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van een kilo cannabis. De executie gebeurde ondanks een oproep van het mensenrechtenbureau van de VN om de ophanging “dringend te heroverwegen”.

De 46-jarige Tangaraju Suppiah werd in 2017 schuldig bevonden aan “medeplichtigheid aan een samenzwering om 1.017,9 gram cannabis te verhandelen”, tweemaal het minimumvolume dat nodig is voor een doodvonnis in Singapore. Hij werd in 2018 ter dood veroordeeld, een straf die ook na hoger beroep bleef staan.

In veel delen van de wereld, waaronder buurland Thailand, is cannabis gedecriminaliseerd en hebben autoriteiten gevangenisstraffen teruggedraaid. Singapore houdt echter vast aan zijn strenge anti-drugswetten en benadrukt dat de doodstraf een effectief afschrikmiddel blijft tegen drugshandel.

Tegenstanders van de doodstraf schrijven brieven aan de president in een laatste, vergeefse, poging om de executie van Tangaraju Suppiah tegen te houden. Beeld van 23 april 2023.
Beeld ANP / EPA

De executie vandaag was de eerste in zes maanden en de twaalfde sinds vorig jaar in de stadstaat. Singapore hervatte de executies in maart 2022 na een onderbreking van meer dan twee jaar. Onder de geëxecuteerden bevond zich Nagaenthran Dharmalingam, wiens ophanging wereldwijde verontwaardiging veroorzaakte omdat hij een verstandelijke handicap zou hebben gehad.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 
Bron: the Diplomat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!