Thailand intensiveert ziektepreventiemaatregelen in overvolle gevangenissen

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid, de gevangenisadministratie en het National gezondheidsbureau  hebben hun krachten gebundeld om de gezondheidstoestand van de 260.000 gevangenen in heel Thailand te verbeteren en te bewaken, waarbij ze benadrukken dat alle gevangenen gelijke toegang tot medische behandeling moeten hebben.  

Dr. Opas Karnkawinpong, de ondersecretaris van het ministerie, zei dat de drie partijen hun krachten zullen bundelen om overdraagbare ziekten in overvolle gevangenissen in het hele land te voorkomen en te beheersen.  Dit engagement wordt versterkt door een samenwerkingskader dat is ondertekend door het Department of Disease Control en het Department of Corrections.

De nieuwe richtlijnen zijn vooral gericht op het beheersen en voorkomen van de verspreiding van verschillende infecties en ziekten, waaronder tuberculose, syfilis, aids, hepatitis B en andere luchtwegaandoeningen.  Dit omvat ook vaccinaties tegen griep en Covid-19, evenals het beheer van systemen voor het delen van gegevens om een ​​betere bewaking en bestrijding van ziekten te bevorderen.

Dr. Karnkawinpong benadrukte hoe belangrijk het is om prioriteit te geven aan gezondheidszorg voor gevangenen, vooral voor ouderen die een groter risico lopen om besmettelijke ziekten op te lopen in zo’n drukke omgeving.  Het samenwerkingskader probeert het probleem van gelijke behandeling op te lossen en streeft naar medische basiszorg voor alle gedetineerden, in overeenstemming met het gelijkheidsbeginsel.

Khun Ayuth Sintoppan, hoofd van het penitentiair bureau, wees echter op de uitdagingen die ontstaan ​​bij het voldoen aan de internationale gezondheidsnormen in Thaise gevangenissen.  Met een landelijke gevangenispopulatie van 266.339 – de op één na hoogste in ASEAN – is de capaciteit van de gevangenissen in Thailand zwaar overbelast, vooral omdat ze zijn ontworpen om tot 200.000 gevangenen te houden.

Khun Sintoppan meldde ook dat er het afgelopen jaar 33 uitbraken van infectie waren geweest in de gevangenissen van het land.  Het ministerie werkt nu samen met zijn partnerorganisaties aan het implementeren van veiligheidsmaatregelen, zoals verhoogde gezondheidsscreening en vaccinatieprogramma’s om te voorkomen dat dergelijke uitbraken zich opnieuw voordoen.

Het gezamenlijke gezondheidsinitiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, de gevangenisadministratie en het National Bureau of Health Security is een stap vooruit in de richting van het waarborgen van de rechten en het welzijn van gevangenen in Thailand.  

Door ervoor te zorgen dat alle individuen, ongeacht hun criminele verleden, toegang hebben tot medische basisbehandeling en gezondheidszorg, zet de regering een cruciale stap in het bevorderen van een eerlijke en medelevende benadering van het welzijn van gevangenen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: National News Bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!