Handelsmissie ASEAN-5 naar Thai Water Expo in Bangkok

BANGKOK:- ASEAN-5 landen, en specifiek Thailand bieden kansen voor Nederlandse ondernemers in de watertechnologiesector. 

Misschien houdt u zich bezig met monitoring waterkwaliteit; watertransport, infrastructuur en overstromingsbeheer (‘flood management’). Of werkt u in de afvalwaterzuivering en -management; (drink-) waterzuivering; technische oplossingen voor toevoegen en filteren van stoffen in water; waterbehandeling, ‘resources recovery’ en waterrecycling. Maar de RVO nodigt ook bedrijven die werken aan digitalisering van die sector mee op handelsmissie van 27 augustus tot 1 september 2023 naar Thailand.

ASEAN-5
De ASEAN-5 regio gaat over Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië en behoort tot een van de snelstgroeiende markten van de wereld. Met meer dan een half miljard inwoners, een economische groei van zes tot negen procent per jaar en een snelgroeiende middenklasse vormt het een aantrekkelijke regio voor bedrijven.

Ze krijgen steeds meer te maken met de gevolgen van klimaatverandering, overstromingen en vervuiling. Industriële vervuiling, toename van plastic afval en verslechtering van de waterkwaliteit behoren tot de uitdagingen.

Watertechnologie
Watertechnologie voorkomt of vermindert overstromingen. Dat versterkt de vraag naar slimme technologieën voor hergebruik van industrieel afvalwater, drainage, schone watervoorziening, het verbeteren van sanitaire voorzieningen en ‘nature-based solutions’.

Een marktrapport van Royal Haskoning DHV in opdracht van RVO geeft een uitgebreid beeld van de uitdagingen op het gebied van water in de ASEAN-5 regio. Marktrapport ASEAN: kansen in de watertechnologie.

Kansen Nederlandse bedrijven
Thailand, de tweede economie van de ASEAN stelde een plan op om klimaatverandering en onverwachte periodes van extreem weer zoals overstromingen en droogte het hoofd te bieden. In het National Water Resources Management Plan (2018 -2037) moedigt de regering investeringen en ontwikkelingen in de watersector aan. 

De Eastern Economic Corridor (EEC) van industriële clusters zoals de petrochemie, de automobielindustrie en andere maakindustrie ontwikkelt en breidt uit. Hierdoor ontstaat een grotere vraag naar water en watertoepassingen. Dit biedt kansen voor de Nederlandse watertechnologiesector op het gebied van industriële watertoevoer en afvalwaterbeheer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: pomp nl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!