Maleisisch jacht brengt eerste groep toeristen onder Test & Go-schema over zee naar Phuket

PHUKET:- Het in Maleisië geregistreerde jacht “The Maggie”, afkomstig uit Singapore, meerde deze week aan bij Phuket’s Ao Por Pier – het eerste buitenlandse schip dat Thailand via de Test & Go-regeling via zee mocht binnenvaren.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA had op 1 maart de reisbeperkingen opgeheven voor buitenlandse aankomsten via land- en zeekanalen in de proefgrensprovincies Nong Khai, Udon Thani, Songkhla en Phuket.

Vóór 1 maart stond Thailand geen quarantaine toe alleen via de lucht onder Thailand Pass en het Test & Go-schema.

De nieuwe bezoekers over land hebben geen quarantaine nodig, maar ze moeten bij aankomst een RT-PCR-test doen en een nacht in een alternatief quarantainehotel verblijven dat is gecertificeerd volgens de SHA Extra Plus-standaard in afwachting van het resultaat.  Zij moeten op de 5e dag van hun verblijf in Thailand opnieuw een test doen via de antigeenmethode (ATK).

Nieuwkomers via rivier/zee moeten zich registreren voor een COE (certificaat van binnenkomst) en bij aankomst een RT-PCR-test afleggen.  Ze zijn verplicht op hun boot/jacht te blijven in afwachting van de uitslag.  De tweede test op de vijfde dag is ook verplicht.

Beide typen bezoekers dienen minimaal 14 dagen voor vertrek volledig ingeënt te zijn tegen Covid-19 en uiterlijk 72 uur voor vertrek een negatief RT-PCR-testresultaat te overleggen.

Het TAT op Phuket meldde dat de provincie in 2021 91 jachten verwelkomde die 323 toeristen vervoerden, van wie de meesten afkomstig waren uit Europa en mediterrane landen.

In de eerste twee maanden van 2022 voeren 27 jachten Phuket binnen met 92 bezoekers, die binnenkwamen onder standaard quarantaineprocedures. Phuket heeft een diepzeehaven en meer dan 30 pieren die plaats bieden aan luxe jachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!