Het afgebrande Soneva Kiri Resort op Koh Kood had rookmelders, maar deze lieten het afweten

TRAT:- De kantonrechter Koh Kood liet weten dat het afgebrande Soneva Kiri Resort een brandalarm en rookmelders had, maar deze werkten niet correct toen er afgelopen zondag brand uitbrak.

In de vroege uurtjes van 6 maart brak er brand uit in het luxe zessterrenresort, het vuur maakte het resort met de grond gelijk gemaakt met als gevolg ongeveer 22 miljoen baht aan schade en enkele gewonde gasten en personeel.

Een van de gasten die aan de brand ontsnapte, beweerde op sociale media dat het resort geen brandalarm of rookmelders had geïnstalleerd, ondanks het kamertarief van maar liefst 50.000 baht per nacht.

Overheidsfunctionarissen hebben het resort, althans wat er van over is,  onderzocht en hebben vastgesteld dat het hotel brandalarmen en rookmelders had, maar deze werkten niet goed en konden gasten daarom niet op tijd waarschuwen voor de brand.

“De SAO heeft hotels op Koh Kood regelmatig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de Building Safety Act en Hotel Act”, zei hij.  “We zullen elk hotel en gastgezin op het eiland blijven controleren, ongeacht hun sterren, om ervoor te zorgen dat een dergelijk ongeval niet opnieuw gebeurt”, zo voegde de kantonrechter er aan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!