Maleisië ontdekt eerste Omicron-zaak binnen haar landsgrenzen

KUALA LUMPUR:- Zoals verwacht komt Omicron-coronavirusvariant langzaam maar zeker naar Zuidoost Azië, Maleisië heeft zijn eerste geval van de Omicron-coronavirusvariant ontdekt bij een buitenlandse studente die twee weken geleden na aankomst uit Zuid-Afrika in quarantaine werd geplaatst, zo maakte de Maleisische minister van Volksgezondheid gisteren bekend.

 De autoriteiten hadden eerdere positieve monsters opnieuw getest nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 24 november Omicron aankondigde als een zorgwekkende variant, zo zei minister Khairy Jamaluddin.

De 19-jarige vrouw, die asymptomatic is, was gevaccineerd, en werd bij aankomst in Maleisië, via Singapore, positief op Omicron-coronavirusvariant getest en zag vervolgens 10 dagen in quarantaine voordat ze op 29 november werd vrijgelaten, aldus Khairy.

Vijf andere mensen die voorafgaand aan haar quarantaine een voertuig met haar deelden, testten allemaal negatief.

De Maleisische Autoriteiten hebben de studente echter samen met acht nauwe contacten gevraagd om verdere testen te ondergaan nadat was bevestigd dat haar eerdere testmonsters de nieuwe variant waren, zo voegde Khairy eraan toe.

Een toenemend aantal landen meldt gevallen van de Omicron-variant, waarvan de WHO heeft gezegd dat deze een zeer hoog risico inhoudt op het veroorzaken van infectiegolven.

Het naburige Singapore heeft donderdag twee geïmporteerde gevallen bevestigd.

Deze week verbood Maleisië tijdelijk de toegang van reizigers uit acht Zuid-Afrikaanse landen die de aanwezigheid van de variant hebben gemeld of als een hoog risico worden beschouwd.

Gisteren verklaarde Khairy dat Maleisië onmiddellijk verdere beperkingen zou opleggen, waaronder aanvullende testen voor gevaccineerde reizigers uit Singapore, die Maleisië zonder quarantaine mogen binnenkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!