Magisch amulet zorgt er in Noordoost-Thailand voor,  dat 2 Duitse mannen en 2 Thaise vrouwen het leven behouden 

BURIRAM:- Twee Duitse mannen en twee Thaise vrouwen kwamen er met slechts een  paar verwondingen vanaf nadat hun Mitsubishi-SUV een elektriciteitspaal ramde en dat allemaal dankzij een Khruba Siwichai-amulet.

De 68-jarige Duitse man die de SUV bestuurde, zei dat hij, zijn vrouw en het andere Duits-Thaise stel op weg van Surin naar de wijk Nang Rong in Buriram reed. Hij zei dat toen hij probeerde een zeswielige vrachtwagen in te halen, de macht over stuur verloor en de paal ramde, hij schreef hun overleving toe aan het bijzondere amulet dat hij droeg.

De witte Mitsubishi SUV was in een greppel langs de weg op de Buri Ram-Surin Route 226 op zijn kant terecht gekomen. Alle vier inzittenden werden naar het Buriram Hospitaal gebracht.

Politie kapitein Kornphat Promwan, 48, zei dat de Duitser te hard had gedreven toen hij probeerde de zeswielige vrachtwagen in te halen, met alle gevolgen van dien.

Phra Khruba Siwichai, wiens amulet is gecrediteerd voor het redden van hun leven, was een boeddhistische monnik geboren in 1879 in een dorp in de provincie Lamphun.  De charismatische monnik stond bekend om het bouwen van vele tempels en conflicten met lokale autoriteiten, vooral de Sangha.  Hij wordt ook gezien als de patroonheilige van het Lanna-volk.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!