Maandagavond laat naar bed gaan loont, de planeet Saturnus zal het dichtst bij de aarde staan

THAILAND:- Maak U klaar om Saturnus maandagavond in het oog te krijgen, want het zal deze helderste ster het dichtst bij de aarde staan, zo liet het Nationaal astronomisch onderzoeksinstituut van Thailand, afgekort het NARIT weten.

 In een Facebook-bericht legde het NARIT uit dat Saturnus voor het eerst in een jaar naar een positie precies tegenover de zon zal draaien.

In deze positie zullen de zon, de aarde en Saturnus in een rij staan, waarbij de planeet op een afstand van 1,325 miljard kilometer staat – voor het eerst in een jaar het dichtst bij de aarde.

Zodra de zon ondergaat, zal Saturnus de helderste ster in de zuidoostelijke richting zijn en kan hij met het blote oog worden waargenomen als de lucht helder is.

Indien waargenomen via een telescoop met een refractor van minimaal 4 inch of een vergrotingsfactor van meer dan 50, dan zijn de ringen A en B van de planeet duidelijk zichtbaar.

Het onderzoeksinstituut zei dat het ook heeft samengewerkt met 560 landelijke scholen en telescopen heeft opgezet voor studenten.

De namen van de deelnemende scholen vind je op https://bit.ly/MemberList-NARIT-DobsonianTelescope2022

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!