Luxe cruiseschip brengt 5 miljoen baht naar Samui

KOH SAMUI:- Dit paradijselijke eiland, in het zuiden van Thailand verwelkomde afgelopen zaterdag het extravagante cruiseschip “Mein Schiff 5” waarmee dit jaar het eerste luxe cruiseschip bij het eiland aanmeerde.  

Meer dan 3.000 toeristen uit Europa stapten van de boot voor een dagje sightseeing en winkelen, wat naar schatting 5 miljoen baht aan toeristeninkomsten opleverde voor het eiland.  Het schip arriveerde op 14 januari vanuit Vietnam en meerde aan bij Nathon Pier aan de westkant van Koh Samui.

De burgemeester van Koh Samui, Khun Chayapon Intarasupa, verklaarde dat lokale bedrijven de cruisers van de Mein Schiff 5 verwelkomden op enthousiaste wijze, al was het maar voor vandaag.  Maar de passagiers arriveerden op een speciale dag, want de lokale bevolking in opperbeste stemming om de nationale ik nderdag te vieren.

Tijdens hun bezoek konden de toeristen lokale gemeenschappen en attracties aanschouwen.  De burgemeester benadrukte het belang van een goede verzorging van de toeristen met een goede dienstverlening en het waken over ieders veiligheid.  Hij benadrukte dat exploitanten en bedrijven geen misbruik mogen maken van gasten van het cruiseschip en de reputatie van Samui en Thailand absoluut niet mogen schaden.

Volgens het nationaal persbureau van Thailand heeft de toestroom van toeristen naar schatting 5 miljoen baht extra aan toeristeninkomsten opgeleverd in een eendaagse excursie voor de cruisepassagiers.

Het aantal Europese bezoekers op Koh Samui is de afgelopen maanden gestaag toegenomen en de autoriteiten doen inspanningen om de dienstverlening en de openbare veiligheid te verbeteren.  Ze kijken uit naar de verwachte en reikhalzend verwachte komst van Chinese toeristen tijdens het Chinese Nieuwjaar.

Het openbaar vervoer wordt steekproefsgewijs gecontroleerd om te voldoen aan de veiligheidsnormen door lokale autoriteiten bij nieuw gecreëerde controleposten.  Wat de gezondheid betreft, zijn de meeste inwoners al lang gevaccineerd tegen Covid19 en hebben ze boosterdoses gekregen om het vertrouwen van internationale bezoekers te vergroten.

Met de komst van de Mein Schiff 5 staat Koh Samui klaar om toeristen te blijven verwelkomen en inkomsten te genereren voor het eiland.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!