Luide tempelmuziek veroorzaakt in Noordoost-Thailand woede bij een zwerm bijen, die vervolgens de bezoekers te lijf gingen

PHI MAI:- De luide muziek die tijdens een wijdingsceremonie in een tempel werd gespeeld, veroorzaakte een bijenaanval.  Bezoekers die meededen aan de viering renden in angst alle kanten uit, sommige van hen konden niet ontkomen en werden gestoken.  

Muziek is een normaal onderdeel van een wijdingsceremonie in Thailand, maar deze keer was het misschien te luid en konden de bijen het niet meer aan.  De persoon die tot monnik gewijd moest worden, mocht  de tempel niet binnen toen de aanval plaatsvond.  Het lokale reddingsteam moest eerst orde op zaken stellen in de tempel in het district Phi Mai  de provincie Nakhon Ratchasima.

Het team kreeg bericht van de bijenaanval met veel gewonden.  Één van hen was een 72-jarige man.  Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar 45 angels verwijderd werden.

Iedereen niemand uitgezonderd, volwassenen, kinderen en ouderen werden allemaal tijdens de ceremonie gestoken. Er zijn meer dan 10 gewonden waarvan velen meer dan 10 bijensteken hebben gehad.  Bij elkaar opgeteld waren er over alle gewonden zo’n 100 bijensteken.  

Khun Sompong, een dorpeling en een van de bezoekers tijdens de aanval verklaarden dat er muziek speelde en dat de ceremonie niet compleet was toen de aanval plaatsvond.  Het nest bevindt zich hoog onder het dak van de tempel en ze vlogen allemaal in colonne naar beneden.

Khun Sompong gelooft dat de bijen zich bedreigd voelden door de luide muziek en het nest moesten beschermen.  Dit is een natuurlijk instinct en de trillingen van de luide muziek hadden hun nest kunnen doen schudden.  Wat de reden ook is, de bijen moeten de behoefte hebben gevoeld om hun huis te beschermen.  

Voor wat betreft de wijdingsceremonie, dit incident kan worden geïnterpreteerd als pech of een slecht voorteken, maar het is gewoon een natuurlijk instinct van de bijen in de buurt.  Bijen steken zelden en zullen alleen de behoefte voelen om dit te doen als ze zich bedreigd voelen.  Ze geven ook een feromoon af dat andere bijen laat weten dat je een bedreiging vormt.  Dit is de reden waarom sommige mensen meer dan 10 angels in hun lichaam hadden.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!