Buitenlandse man door de Thaise burgerij veroordeeld voor het drinken van bier in de tempel van Chiang Mai

CHIANG MAI:- Een buitenlandse toerist is door Thaise burgers veroordeeld voor het nuttigen van bier in de Doi Suthep-tempel, ook wel bekend als Wat Phra That Doi Suthep, in Chiang Mai.  Het drinken van alcoholische dranken in verboden gebieden is onwettig in Thailand en kan zelfs leiden tot boetes en gevangenisstraffen.

Dit weekend circuleerde er een foto op Thaise sociale media waarin een buitenlandse toerist een blikje bier nuttigde terwijl hij de trap afdaalde bij de Doi Suthep-tempel.  De foto ging snel viraal en liet de toerist zien die nog twee blikjes bier in een plastic zak in zijn linkerhand droeg terwijl hij slenterde en met zijn metgezellen praatte.

De Thaise bevolking is ontstemd over zijn minachting voor de heiligheid van de tempel, en sommigen informeerden naar de oorsprong van het bier en vroegen zich af of er in de buurt winkels waren die alcohol verkochten.

Het voorval vond plaats op dezelfde dag dat premier Prayut Chan-o-cha de tempel bezocht.  Veel burgers speculeerden dus dat er politieagenten klaar stonden om de premier te faciliteren, en vroegen waarom zij géén actie tegen de buitenlandse toerist ondernamen.

Een vertegenwoordiger van de tempel gaf later een interview aan Manager Online en legde uit dat het incident mogelijk was veroorzaakt door een miscommunicatie tussen de bewakers van de tempel en het beveiligingsteam van de premier.  Het beveiligingsteam van de tempel ging ervan uit dat het team van de premier voor het hele gebied zou zorgen en trok zich terug om hen te helpen, waardoor ze de buitenlandse man met het bier niet opmerkten.

Een vertegenwoordiger benadrukte dat de tempel strikte regels heeft tegen alcoholische dranken en buitenlanders altijd controleert en hierover informeert.  De vertegenwoordiger beloofde dat er in het tempelgebied geen soortgelijke gevallen meer zouden gebeuren.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!