De politie in Thailand arresteert twee “doktoren” in twee klinieken zonder vergunning

THAILAND:- Sommige dingen kun je misschien vervalsen zonder de juiste vergunning, maar twee mannen werden gearresteerd omdat ze zonder vergunning in Bangkok en Pathum Thani zouden werken.  Hun klinieken zijn gisteren binnengevallen door de afdeling consumentenbescherming oftewel het CPPD.

De eerste kliniek, gelegen in de wijk Lat Krabang in Bangkok, werd aangepakt omdat ze zonder vergunning opereerde.  De kliniek bevindt zich aan de Rat Pattana-weg in de woonwijk Kheha Romklao.

Daar trof de politie een 51-jarige Thaise man aan die patiënten onderzocht.  Een controle bracht aan het licht dat deze vermeende arts geen doktersbul had.  Tijdens verhoor gaf hij toe dat hij naar het buitenland was gegaan om medicijnen te studeren, maar nooit was afgestudeerd.

Hij zei echter dat hij 13 jaar ervaring had met werken in een ziekenhuis, die hij blijkbaar gebruikte als basis voor zijn medische expertise.  Drie maanden geleden opende hij zijn (illegale) kliniek en begon zonder vergunning medicijnen voor te schrijven. De “kwakzalver” is aangeklaagd voor het werken als arts zonder vergunning en het openen van een kliniek zonder vergunning.

De tweede kliniek die werd aangepakt wegens illegale operaties bevindt zich in de voorstad Pathum Thani van Bangkok.  Gelegen op het industrieterrein Nava Nakorn op Soi Thai Thanee 6, ontdekten de politie dat deze kliniek in ieder geval over de juist vergunningen beschikte.

De CPPD-politie ontdekte echter dat de 36-jarige arts die patiënten behandelde geen doktersbul had.  Net als de “kwakzalver”  in de eerste kliniek had hij enige medische ervaring die hij altijd deed alsof hij een medische professional was.  Maar deze man beweerde dat hij in een ander land was afgestudeerd met een graad in een of andere geneeskunde.

Hij had als stagiair in een staatsziekenhuis gewerkt terwijl hij wachtte op een test om een ​​gediplomeerd arts te worden.  Maar ondertussen werkte hij in de kliniek, ondanks dat hij het feit dat hij géén doktersvergunning had.

De tweede “kwakzalver” werd eveneens gearresteerd en beschuldigd van het uitoefenen van medicijnen zonder vergunning.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!