Luchthavens in Thailand controleren de reizigers uit S’pore, Hong Kong op de nieuwe XXB-soort

THAILAND:- De Thaise luchthavens hebben de screening van buitenlandse aankomsten uit Singapore, Hong Kong en andere landen waar de nieuwe Covid-19 XBB-subvariant is gemeld, aangescherpt.

De Thaise gezondheidsdienst, het DDC, zei dat het besluit om het surveillanceniveau te verhogen kwam nadat de gezondheidsafdeling van Hong Kong zei dat het woensdag 29 geïmporteerde XBB-gevallen had gedetecteerd. Drie van die gevallen zouden uit Thailand afkomstig zijn.

Nog eens 13 gevallen kwamen uit Singapore, vijf uit India, twee uit het VK en Indonesië, en één uit de VS, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten en Tsjechië.

Het DDC heeft contact opgenomen met de gezondheidsautoriteiten van Hong Kong om informatie en reisgeschiedenissen te krijgen voor de drie Covid-gevallen die uit Thailand zijn aangekomen.

“De rapporten geven aan dat Covid-19 niet ernstiger is bij patiënten die zijn geïnfecteerd met XBB-subvariant”, zo verklaarde Dr. Thares Krainairawiwong, waarnemend directeur-generaal van het DDC.

Dr. Sopon Iamsirithaworn, adjunct-directeur-generaal van de DDC, zei dat XBB zich nog niet verspreidt in Thailand, waar de meeste nieuwe gevallen besmet waren met de Omicron-variant.

“ De gezondheidsfunctionarissen op alle luchthavens hebben de opdracht gekregen om het toezicht op luchtwegsymptomen bij buitenlandse aankomsten te verhogen, vooral die uit Singapore, Hong Kong en andere landen met meldingen van XBB-subvariant,” zei hij.

Het ministerie van Medische Wetenschappen zal willekeurige tests uitvoeren op mensen die behandeling zoeken voor luchtwegsymptomen in openbare en particuliere ziekenhuizen, vooral in toeristische provincies, “voegde hij eraan toe.

Khun Sopon adviseerde ook degenen die buitenlandse reizen plannen om waakzaam te blijven en het gezondheidsadvies op te volgen terwijl ze gezichtsmaskers dragen op openbare plaatsen, sociale afstand bewaren en hun handen regelmatig wassen.  Hij zei dat een booster-injectie ook een verdediging was tegen ernstige symptomen, eraan toevoegend dat mensen de DDC-hotline op 1422 konden bellen voor informatie over Covid-19.

Onderzoekers van de Universiteit van Peking zeggen dat de XBB-variant afkomstig is van de zeer besmettelijke BA.2-subvariant.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!