De zaken en toeristische associatie van Pattaya klaagt steen en been, omdat er géén Russisch dan wel Chinees toerisme is

PATTAYA:- Khun Boonanan Pattanasin, voorzitter van de Pattaya Business & Tourism Association, betreurde de aanhoudende afwezigheid van Russische toeristen in Thailand en stelde voor dat de regering er dringend “iets” aan zou moeten doen.

De topzakelijke leiders van Pattaya willen dat Thailand iets doet – hoewel hij niet kan zeggen wat – om Russen weer in staat te stellen hun creditcards in Thailand te gebruiken .

Visa International en andere creditcard- en debetkaartmaatschappijen hebben kaarten die aan Russische bankrekeningen zijn gekoppeld, aan alle kanten geblokkeerd.  

Khun Boonanan suggereerde dat de regering “iets moest doen” om dat te omzeilen, hoewel de kwestie buiten de reikwijdte van de Thaise regering valt.

Khun Boonanan is ook geïrriteerd dat China het buitenlandse toerisme blijft beperken vanwege de Covid-19-controles van dat land. Zonder Russen en Chinese toeristen moet Thailand dit kwartaal leven van Indiërs, Turken en een handje vol Belgen en Nederlanders, zo zei hij.

De wisselkantoren in Pattaya zijn drukker dan ooit, hoewel internationale creditcard- en debetkaartbedrijven kaarten hebben uitgeschakeld die zijn gekoppeld aan Russische bankrekeningen.

Thaise toeristen vormen nog steeds 80% van de bezoekers van Pattaya en ze zouden gemakkelijk hotels moeten vullen voor grote eindejaarsevenementen zoals de international vuurwerkfestival , Loy Krathong en de Pattaya Countdown, zei Boonanan.  Maar buiten die evenementen moet Pattaya meer doen om het toerisme te promoten.

Khun Boonanan zei dat hij de centrale regering zal vragen om opnieuw te overwegen het nachtleven in Pattaya in te richten en uitgaansgelegenheden toe te staan ​​tot 4 uur ’s ochtends open te gaan. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!