De weersvoorspelling voor de komende week, dalende temperaturen en mogelijke overstromingen in Zuid-Thailand 

THAILAND:- Volgens een voorspelling van de Thaise meteorologische dienst dalen de temperaturen de komende week met 3 tot 5 graden Celsius in de bovenste helft van het land en met 2 tot 4 graden Celsius elders.

De temperatuurdaling wordt veroorzaakt door een sterk hogedruk-systeem uit China, dat zich uitstrekt tot in het noorden van Thailand.  Een lagedrukgebied boven Oost-Maleisië trekt over de lagere Andamanse Zee, terwijl de gematigde noordoostelijke moesson in de Golf van Thailand aanhoudt.

Er wordt ook meer regen verwacht met in sommige gebieden zware regenval.  De windgolven in de lagere Golf van Thailand zullen oplopen tot 2 meter. En zullen donderdag stijgen doordat er onweersbuien worden verwacht.

Het TMD waarschuwde dat mensen die langs de rivieren en kanalen in het zuiden wonen, zich moeten voorbereiden op de mogelijkheid van overstromingen, terwijl degenen die aan of nabij uitlopers in de regio wonen, zich moeten voorbereiden op plotselinge overstromingen.  De onweersbuien kunnen een bedreiging vormen voor schepen in de lagere Golf van Thailand, zo maakte uw nieuwsbeer uit de weervoorspelling op.

De weersverwachting voor de komende week per regio is:
Bangkok en omliggende gebied:

Koel weer en harde wind, met temperaturen variërend van dieptepunten van 18-22 graden tot hoogtepunten van 29-33 graden.

Noord-Thailand:
Koel met harde wind, met temperaturen variërend van dieptepunten van 14-21 graden tot hoogtepunten van 29-32 graden.  Op grote hoogte kan de temperatuur dalen tot 5-14 graden.

Noordoost-Thailand:
Koel tot koud met harde wind, met temperaturen variërend van dieptepunten van 16-22 graden tot hoogtepunten van 29-33 graden.  Op grote hoogte kan de temperatuur dalen tot 13-15 graden.

Centraal-Thailand:
Koel met harde wind, met temperaturen variërend van dieptepunten van 16-21 graden tot hoogtepunten van 29-32 graden.

Oost-Thailand:
Koele ochtenden met harde wind, met temperaturen variërend van 16-21 graden tot 29-32 graden. De golven zullen ongeveer een meter hoog zijn en 1-2 meter uit de kust.

Zuid-Thailand met name aan de oostkust:
Koele ochtenden met verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regen.  Temperaturen variëren van dieptepunten van 20-25 tot hoogtepunten van 26-33 graden.  Golven zullen zo’n twee meter hoog zijn, oplopend tot meer dan twee meter tijdens onweersbuien.

Zuid-Thailand met name aan de westkust:
Geïsoleerde tot verspreide onweersbuien, met temperaturen variërend van dieptepunten van 22-25 graden tot hoogtepunten van 26-33 graden.  Golven zullen één tot twee meter hoog zijn, oplopend tot meer dan twee meter tijdens onweersbuien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!