Loterijverkopers verzamelen zich voor het gouvernementsgebouw in Bangkok en eisen dat de GLO-chef wordt ontslagen

BANGKOK:- Honderden loterijverkopers marcheerden gisteren naar het gouvernementsgebouw om het ontslag 

van de directeur en het verdere bestuur van het staatsloterij van de overheid alsook om loterijquota te eisen.

De demonstranten begonnen zich om 10.00 uur te verzamelen op Phitsanulok Road voor de Rajamangala University of Technology Phra Nakhon en marcheerden vervolgens naar het gouvernementsgebouw om hun eisen in te dienen.

De groep bestaande uit kleine loterijverkopers waren uit het hele land bijeengekomen, de grootste groep van 500 demonstranten afkomstig uit de provincie Loei, waren met 14 gecharterde bussen waren gereisd om buiten de universiteit te kamperen om zich bij de demonstratie op maandagochtend aan te sluiten

De demonstranten begonnen hun activiteiten om 8 uur ’s ochtends door hun eigen “registratie van echte loterijverkopers” te organiseren in de hoop hun namen in te dienen bij de GLO om loterijquota te zoeken.

Hun leider, Jirasak Noikam, die zei dat hij een voorlopige algemene verkiezingskandidaat was voor de regerende Palang Pracharath-partij in Loei, zei dat de groep wilde dat premier Prayut Chan-o-cha de GLO-directeur en raad van bestuur zou ontslaan en een eerlijke  deel van loterijquota aan kleine verkopers.

De politie werd ingezet om de veiligheid voor het gouvernementsgebouw te bewaken en de Chamai Maruchet-brug werd voor verkeer afgesloten

De demonstranten stuurden ook hun vertegenwoordigers om om 9.15 uur een klacht in te dienen bij het Centraal Onderzoeksbureau in het district Chatuchak. In de klacht beweerden ze dat de GLO de quota van 50.000 kleine loterijverkopers onterecht had ingetrokken en ze riepen de CIB op om vermeende onregelmatigheden in de verkoop van digitale loterijen en het plan om driecijferige en zescijferige online loterijen uit te geven, te onderzoeken. Ze zeiden dat ze de hulp van de CIB moesten inroepen omdat de Centrale Administratieve Rechtbank hun rechtszaak tegen de GLO wegens vermeende oneerlijke intrekking van de quota van de 50.000 verkopers had afgewezen.

Het digitale systeem werd gelanceerd om te hoge prijzen te bestrijden die de staatsloterij al jaren teisteren.  De digitale loten van Paotang worden verkocht tegen de oorspronkelijke prijs van 80 baht.  Ze zijn zo populair gebleken bij het publiek dat verkopers klagen dat ze geen klanten meer hebben voor hun papieren loten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 

Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!