Thailand flink gedaald in ranglijst beste landen om te pensioneren

~DE OUDE MENS AFLEGGEN~
(Een nieuw leven beginnen)

Thailand is gedaald op de wereldwijde ranglijst van ‘beste landen voor gepensioneerden’. Volgens de Annual Global Retirement Index 2021 haalde Thailand een gemiddelde score van 68,3, waarmee het op de 18e plaats van de 25 onderzochte landen stond, een daling van negen plaatsen ten opzichte van twee jaar geleden.

International Living zegt dat de Retirement Index, die al 30e jaar bestaat, “het meest uitgebreide onderzoek in zijn soort” is.

De Index is samengesteld door de 25 ondervraagde landen een score te geven in 10 verschillende categorieën, waaronder huisvesting, visa en verblijf, integratie / entertainment, gezondheidszorg, kansen en kosten van levensonderhoud, evenals andere factoren.

Wat misschien het meest opvalt dit jaar, is niet alleen de daling op de ranglijst van Thailand, maar ook dat landen als Portugal, Frankrijk, Malta, Spanje en Ierland allemaal werden beschouwd als betere plaatsen om met pensioen te gaan dan Thailand.

En hoewel Thailand nog steeds hoog scoorde in de categorie Kosten van levensonderhoud, met een score van 86 in het algemeen, lag dat achter op zbuurlanden zoals Vietnam (99), Cambodja (93) en Maleisië (91).

In andere categorieën scoorde Thailand hoog, in Healthcare (80) en integratie / Entertainment (81).

Maar een van de laagste scores van Thailand betreft de categorie Visa / Verblijf, met een score van 57. De Index benoemde problemen voor expats in Thailand om een ​​permanente verblijfsvergunning te krijgen en een gebrek aan speciale verblijfsmogelijkheden voor gepensioneerden.

Het scoorde ook slecht in de categorie Werkgelegenheid / ondernemersmogelijkheden (56), waarin werd onderzocht hoe gemakkelijk het is voor expats om een ​​bedrijf op te zetten in een land, of dat er opties zijn voor gepensioneerden om hun inkomen aan te vullen met freelance of online werk – wat in Thailand niet mogelijk is.

Over het algemeen behaalden Costa Rica (1e), Panama (2e) en Mexico (3e) de hoogste score.

Costa Rica scoorde hoog in bijna alle categorieën, maar deed het vooral goed in de categorie Gezondheidszorg, waar het 97 van de 100 scoorde.

Over Costa Rica kwam uit het onderzoek:

“Met de bijnaam ‘Zwitserland van Midden-Amerika’ schittert deze vredelievende democratie in een regio die vaak wordt geplaagd door politieke en burgerlijke onrust. Costa Rica schafte hun leger af in 1948 en beloofde dat budget aan onderwijs en gezondheidszorg te besteden. Met als resultaat een goed opgeleide bevolking en medische toegang voor alle burgers en legale inwoners.

“Deze republiek staat internationaal bekend om zijn veiligheid, neutraliteit en toewijding aan het milieu – met een kwart van het land beschermd als nationaal park en waar velen natuurreservaten zijn. De huidige democratische regering wordt beschouwd als progressief en ondersteunen mensenrechten, vrijheid voor LGBT gemeenschap en legalisering van het homohuwelijk sinds mei 2020. Een beleid dat in Latijns-Amerika zelden te vinden is. De Index meldde dat een gepensioneerd expat-koppel comfortabel in Costa Rica zou kunnen wonen voor ongeveer $ 2.000 per maand.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: https://internationalliving.com/ – De Kleine Beer
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: ThaiVisa.com

Eén gedachte over “Thailand flink gedaald in ranglijst beste landen om te pensioneren”

  1. De beschrijving is correct. Thailand is intussen een pak duurder geworden om er te leven, zowel in eten als in drinken. Oorzaak is uiteraard ook de schuld van de dure Thaise Baht tov de Euro. Bovendien de hoge taxen die de regering toepast op import goederen. Je kan hier veel kopen, ingevoerd vanuit Europa, Australië, Chili en New Zeeland en dat laat zich voelen. Het is duidelijk dat de rijke Thais de THB sterk houden om alzo vreemde munten op te kopen. Hier mede is nog lang niet alles gezegd maar wij krijgen hier wel de indruk dat de regering niet meer haar best doet om meer en meer expats aan te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!