Goudspeculanten haasten zich naar Yaowarat in China Town om hun slag te slaan

BANGKOK:- Buiten bij de goudwinkels in Yaowarat, Chinatown van Bangkok, vormen zich lange rijen met goudspeculanten nadat door de Russische invasie in de Oekraïne de goudprijs wereldwijd stijgt en niet zo’n beetje ook. De goudprijs is sinds donderdag tientallen keten aangepast en afgelopen woensdag steeg de prijs zelfs met 850 baht.

De Vereniging van Goudhandelaren kondigde aankoopprijzen aan van 29.122,36 baht per baht-gewicht voor gouden sieraden en 29.650 baht per baht-gewicht voor goud.

De verkoopprijzen werden vastgesteld op 30.250 baht per baht-gewicht voor gouden sieraden en 29.750 baht per baht-gewicht voor goud.

De crisis tussen Rusland en Oekraïne zorgde er ook voor dat de grondstoffenmarkten stegen, waarbij Brent-olie voor het eerst sinds 2014 boven de $ 100 per vat uitkwam.  Goud steeg toen beleggers op zoek gingen naar veilige havens, meldde Bloomberg News.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bloomberg News 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bloomberg News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!