Lokale boeren in de provincie Loei beschuldigd van het plaatsen van 100 olifantenvallen in de buurt van olifanten opvangcentrum

LOEI:- De ambtenaren van het Phu Luang Wildlife Sanctuary in de provincie Loei hebben bij de politie klachten tegen de naburige dorpelingen ingediend en beschuldigden hen van het plaatsen van meer dan 100 olifantenvallen.  De buren zouden de vallen hebben geplaatst om hun boerderijen te beschermen tegen olifanten die hun gewassen opeten.  De functionarissen van het opvangcentrum brachten verschillende olifantenvallen naar de politie als bewijs om hun beschuldiging te onderbouwen.

In Thailand verbiedt de Wildlife Preservation and Protection Act het plaatsen van dierenvallen waarbij overtreders schuldig worden bevonden aan het misdrijf in de rechtbank met boetes tot 1 miljoen baht en tot 10 jaar gevangenisstraf.  

De Green World Foundation zei gisteren dat ze een bevestigend rapport hebben ontvangen dat boswachters meer dan 100 ruwe olifantenvallen hadden aangetroffen rond de grens van het natuurreservaat.

Dorpelingen in de gebieden hebben boerderijen waar ze suikerriet verbouwen, wat een populaire snack voor de olifanten is. Het is bekend dat de dikhuiden vaak uit het heiligdom dwalen, op zoek naar voedsel en de gewassen van de boeren opeten wanneer ze de zoete suikerriettraktatie tegenkomen.  Veel lokale bewoners gebruiken vuurwerk om de plunderende olifanten weg te jagen, maar functionarissen zeggen dat dit de eerste keer is dat ze vallen in het gebied hebben gevonden.

De eenvoudige vallen werden gemaakt door een ronde plak van een boomstam met een diameter van ongeveer 30 centimeter te nemen en er een half dozijn roestige spijkers doorheen te slaan.  Er zijn verschillende vallen gevonden met bloedvlekken erop, wat aangeeft dat olifanten erop waren gestapt en gewond waren geraakt.

De lokale boeren gaan nu een zware tijd tegemoet omdat de vallen die ze zouden hebben gezet illegaal zijn en ze worden geconfronteerd met zware straffen, maar tegelijkertijd worden hun gewassen en inkomen vernietigd door de ronddolende olifanten.  

De bosbeambten hebben geprobeerd boeren te overtuigen om hun marktoogst te veranderen van het suikerriet dat olifanten aantrekt naar iets veiligers zoals chili of honingbijen.  Ambtenaren zeggen dat de meeste lokale bewoners hebben geprobeerd flexibel te zijn om vreedzaam met de dieren in het wild te leven, maar er zijn nog steeds enkele belemmeringen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!