De Omicron variant nu in alle provincies van Thailand gedetecteerd

BANGKOK:- Volgens het Thaise ministerie van medische wetenschappen is de zeer makkelijk overdraagbare Covid19 variant “Omicron” nu in alle 77 Thaise provincies gedetecteerd.

De woordvoerder van het ministerie, khun Supakit Sirilak maakte aan de pers de 10 provincies met de meeste omicron-infecties bekend: Bangkok (4.178 gevallen), Chonburi/ Pattaya (837 gevallen), Phuket (434 gevallen), Roi Et (355 gevallen), Samut Prakan (329 gevallen), Surat Thani (319 gevallen), Kalasin (301 gevallen), Udon Thani (217 gevallen), Chiang Mai (214 gevallen) en Khon Kaen (214 gevallen).  

Hij vervolgde dat 97 tot 98 procent van de huidige nieuwe infecties in Thailand van de omicron-variant zijn, maar dat dit cijfer naar verwachting eind januari zal toenemen tot 100 procent.  

Khun Supakit voegde eraan toe dat de meeste sterfgevallen in Thailand opnieuw verband houden met de Delta Covid19 variant.  Khun Supakit informeerde ook over de resultaten van DNA-bemonstering van nieuwe Covid-19-gevallen die tussen 11 en 17 januari zijn genomen.  

De steekproeven tonen het aandeel van ommicronbesmettingen dat in zeven verschillende bevolkingsgroepen wordt ontdekt: 
• Steekproeven van de algemene bevolking, die de algemene situatie in Thailand weerspiegelen: 83,7 procent.  
• Monsters uit nieuwe clusters (minimaal 50 besmettingen per cluster): 84,86 procent.  
• Monsters van gevallen met ernstige symptomen of overledenen: 67,21 procent.  
• Monsters van volledig gevaccineerde gevallen: 72,35 procent.  
• Monsters van besmette medische hulpverleners: 74,58 procent.
• Monsters van groepen waarvan vermoed wordt dat ze besmet zijn met nieuwe varianten: 75,90 procent.  
• Monsters van de groep die herstelde van Covid-19: 100 procent.  

Ondertussen is Omikron verantwoordelijk voor 96,9 procent van de gevallen die uit het buitenland kwamen en 100 procent van de lokale nieuwe infecties.  Khun Supakit heeft de bevolking opgeroepen om zo snel mogelijk een boosterprik te krijgen om de kans op besmetting met de nieuwe variant te verkleinen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Flickr 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-Farang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!