Lokale bewoners dringen er bij Pattaya op aan om te zorgen dat verlaten speeltuin in Jomtien, gesloten vanwege Covid19 beperkingen netjes blijft

~NIEUWSFLITS~

JOMTIEN:- De bewoners van Jomtien hebben de gemeente Pattaya gevraagd om ervoor te zorgen dat de verlaten speeltuin op Jomtien Beach tegenover de avondmarkt van Jomtien netjes en veilig blijft. Volgens de lokale bevolking is de speeltuin nadat het nu ongeveer drie maanden gesloten is vanwege Covid19 beperkingen, in een zeer behoeftige staat beland.

De speeltuin maakt deel uit van een langdurig renovatieproject van Jomtien Beach en zou het middelpunt moeten zijn voor kinderen om te spelen en heeft de cartoonfiguur Angry Birds als thema.  

Het milieubureau van Pattaya City is verantwoordelijk voor het onderhoud van de speeltuin, aldus bewoners. Het park is volgens omwonenden echter niet onderhouden sinds de Covid19 gerelateerde sluitingen in april begonnen.

De speeltuin werd vroeger gebruikt om te sporten en voor kinderen om te spelen.  De speeltuin ziet er nu echter vies uit, vol met afval, onkruid en kapotte apparatuur en infrastructuur, volgens de bewoners

 Ze hebben er nu bij de relevante functionarissen op aangedrongen om te helpen de speeltuin schoon te houden en het park, de apparatuur te repareren en het gebied te onderhouden ondanks Covid19 beperkingen.  Er is op dit moment geen officiële reactie van relevante instanties, hoewel de lokale pers opmerkt dat het park het afgelopen jaar verschillende keren onder vuur is genomen door lokale bewoners omdat het niet openging, zelfs niet vóór de huidige Covid19 beperkingen, naar verluidt vanwege zorgen over  wie het park zou onderhouden of de apparatuur zou ontsmetten om aan de Covid19 normen te voldoen.

De lokale kranten hebben de afgelopen zeven maanden verschillende klachten van lokale ouders genoteerd die zich zorgen maakten over het park en die er ook bij de autoriteiten op aandrongen om het probleem op te lossen.  Hoewel wordt opgemerkt dat het park momenteel niet mag worden geopend vanwege Covid19 beperkingen, aangezien speeltuinen niet mogen worden geopend, moet het park worden onderhouden en op een hoog niveau worden gehouden voor de toekomst, zowel lokale inwoners als voor de toeristen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!