Lokale bevolking van Chiang Mai boos nadat een buitenlands stelletje elkaar in de tempel kuste

CHIANG MAI:- Een buitenlands stel heeft zich de woede van de lokale bevolking van Chiang Mai op de hals gehaald  nadat een foto van hen opdook, waarop te zien was, dat zij elkaar naast de beroemde Wat Si Suphan-tempel aan het kussen waren.

De Wat Si Suphan in de noordelijke provincie Chiang Mai werd deze week nog bekender nadat de 500 jaar oude stoepa, of chedi, instortte.  De Thaise media meldden dat de lokale bevolking en buitenlanders deze week naar het historische gebouw togen om de ruïnes te zien en ook om de kenmerkende toeristische plek van de tempel, de belangrijkste zilveren hal, te bezoeken.

Het is de zilveren hal die werd gebruikt als achtergrond voor een stel dat een selfie-foto maakte terwijl ze zoenden en die de lokale bevolking in Chiang Mai woedend maakte toen het op sociale media werd geplaatst.

Deze liefdesuiting wordt gezien als respectloos voor het boeddhistische geloof.

Sommige bewoners stuurden een foto van het stel naar de Thaise media als waarschuwing voor buitenlanders.  De lokale bevolking wil dat de media erop wijst dat intiem zijn ongepast is voor een gebouw dat gewijd is aan aanbidding.

 Er zijn mededelingen over wat u wel en niet kunt doen en de meeste buitenlanders volgen de regels, helaas deed dit paar dat niet.

De abt van de Si Suphan-tempel, Phra Khru Pithak Sutthalolee, onthulde dat de tempel meer borden in het Thais en Engels zou ophangen met afbeeldingen om iets soortgelijks in de toekomst te vermijden.

De Wat Si Suphan is één van de oudste tempels in Chiang Mai.  De tempel bevindt zich in de Wua Lai-gemeenschap met een sterke metaalbewerkingsindustrie.  Het ambacht van metaalbewerking is van generatie op generatie doorgegeven en hun vaardigheden zijn te zien in de grote hal van de tempel.

De hele hal is gemaakt van zilver en aluminium.  Binnenin heeft de tempel het Boeddha-statuut, zilveren Ganesha en vele andere heilige beelden gemaakt van zilver.

 De traditie stelt dat vrouwen niet zijn toegestaan ​​in de zilveren hal te komen omdat Lanna’s overtuiging stelt dat een vrouw de heilige talisman die onder de hal is begraven, kan beschadigen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!