Lokale bevolking in Noord Thailand vreest de geest die de dood van minstens 10 mannen op zijn geweten heeft

TAK:-  De lokale bevolking gelooft naar verluidt dat de dood van 10 mannen in een gemeenschap in de westelijke provincie Tak, grenzend aan Myanmar, te maken had met een geest van een weduwe.  Sommige lokale mannen zijn zelfs voorlopig verhuisd totdat het “spookprobleem” is opgelost.  In een huis hing de lokale bevolking een rood shirt op met een bord met de tekst in het Thais “Er zijn geen mannen in dit huis” in een poging te voorkomen dat de geest binnen zou komen en een andere ziel zou meenemen.

Sommige Thais, voornamelijk in de noordoostelijke provincies, geloven dat een geest van een weduwe de zielen van mannen naar haar echtgenoten zal brengen in het hiernamaals.  Die mannen zouden onverwachts overlijden, sommigen gezond zonder bevestigde doodsoorzaak.  Als een aantal mannen in een gemeenschap rond dezelfde tijd sterft, zoals in Tak, zullen sommigen zeggen dat er een weduwegeest door het gebied rondwaart, op zoek naar een echtgenoot.

Een 60-jarige vrouw die in Tak woont, vertelde tegen de Thaise media dat onlangs meer dan 10 mannen zijn overleden.  Sommigen van hen waren ziek, maar sommigen hadden geen duidelijke omstandigheden die tot de dood zouden leiden.

Sommige lokale bewoners waren bang en dachten dat het een weduwegeest zou kunnen zijn.  Om de mannen die in één huis woonden te beschermen, hangendemensen een rood shirt op om de geest te spoofen en weg te jagen, een praktijk die van generatie op generatie is doorgegeven.  Locals zullen ook samenkomen om verdienste te maken bij een tempel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod.com
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!