De luchtkwaliteit in en om de hoofdstad van Thailand is aan het verbeteren

BANGKOK:- De luchtkwaliteit in Bangkok en aangrenzende provincies is sinds gisteren aan het verbeteren nadat vorige week veel gebieden onveilige niveaus bereikten.

Gisteren lag de waarde voor PM2,5 (deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer in diameter) tussen 21 en 61 microgram per kubieke meter (μg/m3) lucht.

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt het veilige niveau van PM2,5 vast op niet meer dan 25 g/m3, hoewel Thailand het niveau vaststelt op 50 μg/m3.

Ondanks een verbetering in de rest van de stad, bereikte de luchtkwaliteit onveilige niveaus in twee districten, namelijk Nong Khaem (61μg/m3) en Thawee Watthana (53μg/m3).

De PM2.5-situatie is te volgen op de websites Air4Thai.com en bangkokairquality.com, de CAPM Facebook-pagina, of via Air4Thai en AirBKK smartphone-applicaties.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!