Lijkkist met stoffelijke overschot dreef in de provincie Phetchabun het rijstveld in

PHETCHABUN:- De dorpelingen waren geschokt toen ze een lijkkist in een rijstveld in de provincie Phetchabun zagen liggen. Het dorp Wat Dong Tha Kien werd getroffen door een plotselinge overstroming die de kist naar een rijstveld deed drijven.  Bewoners in het gebied waren s nachts naar hun weggespoelde eigendommen aan het zoeken toen ze de lijkkist zagen, ze waren geschokt en bang.  

Een Facebook-gebruiker genaamd Amnaj Puekkoksung plaatste foto’s van de kist die in het veld stond met de tekst: “Ik heb hem gevonden, een koude kist uit het dorp Wat Ban Dong Tha Kien.  De overstroming verplaatste de kist naar een veld net achter mijn huis.  Ik wacht momenteel op hulp om de kist naar de tempel terug te brengen.

De Thaise social media hielp het bericht te delen met opmerkingen als “Ik hoop dat het lichaam binnenin veilig is”, en veel gebruikers op social media wilden weten of er een nummer op de kist stond en het huisnummer van de gelukkige vinder. Dit is om een ​​geluksgetal te vinden voor de volgende loterijtrekking.  

Het Sanook News Team nam op 27 september 2021 contact op met Amnaj. De 34-jarige Amnaj is een officier bij het Sublungka Wildlife Sanctuary.  Amnaj verklaarde dat er op de 25e een plotselinge waterstroom het dorp binnenkwam.  Het water steeg snel en stond binnen de kortste keren ongeveer 2 meter hoog. Het wassende water verplaatste de kist van de tempel in een kanaal, de kist reisde vervolgens meer dan 5-6 kilometer naar het rijstveld.

De dorpelingen waren tot diep in de nacht de rijstvelden ingegaan in een poging om eigendommen terug te vinden die door de watervloed uit hun huizen waren weggespoeld.  Ze waren geschokt toen ze ’s nachts een lijkkist in het veld aantroffen.  

Khun Saad Puekkodsung, het dorpshoofd kreeg bericht.  De chef en haar assistent gingen naar het rijstveld en vonden de kist.  Dorpelingen kwamen naar het veld en hielpen de kist in een vrachtwagen te dragen.  Ze maakten de kist schoon voordat ze hem terugbrachten naar de tempel.  

Sommige wegen in de provincie staan ​​nog steeds onder water en ambtenaren hebben tijdelijke bruggen geplaatst om het verkeer te helpen doorstromen.  De kist is teruggebracht naar de tempel en is nu veilig in afwachting van het begrafenisproces.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!