Het kabinet van Thailand keurt de verlenging van het speciaal toeristenvisum met nog één jaar goed

BANGKOK:- Tijdens de kabinetsvergadering van gisteren, werd de verlenging van speciale toeristenvisums (STV) voor nog een jaar of tot 30 september 2022 goedgekeurd, zo liet de plv. regeringswoordvoerder, Khun Traisulee Traisoranakul weten.

De maatregel was door het Ministerie van Toerisme en Sport voorgesteld om buitenlandse toeristen met een hoge koopkracht aan te trekken die in plaats van 90 nu tot 270 dagen in Thailand kunnen blijven. Het voorstel werd ingediend, in een poging om de toeristenindustrie, die geteisterd door de Covid19 crisis werd geteisterd, nieuw leven in te blazen.

Het ministerie meldde dat in het afgelopen jaar 5.609 buitenlandse toeristen de STV hebben aangevraagd, wat de economie naar schatting 1,24 miljard baht opleverde.  De meeste toeristen die lang blijven, komen uit China, Hong Kong, Singapore, Denemarken, Nederland, Spanje en Kroatië.

 De gemiddelde bezoekperiode van STV-houders is 90 dagen, terwijl de meest bezochte provincies na quarantaine Bangkok, Surat Thani, Phuket, Udon Thani, Chonburi, Chiang Mai en Rayong zijn.

Het speciale toeristenvisum werd voor het eerst goedgekeurd op 1 oktober 2020. De aanvragers moeten wel afkomstig zijn uit een land met een laag Covid-19-risico en moeten gedurende ten minste 14 dagen in alternatieve staat in quarantaine worden geplaatst in ziekenhuizen of hotels voordat ze op reis gaan in Thailand.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!