Leuk, onder stoom boemelen naar centraal Thailand

BANGKOK:- De SRT (Thaise Staatsspoorwegen) organiseert dit zes jaar stoomtreinexcursies, meestal op feestdagen. Op zondag 26 maart 2023 staat er een rit naar de historische stad Ayutthaya op het programma, De kaartverkoop start vandaag, vrijdag 24 februari 2023 om 8.30 uur. 3e klas kaartjes kosten 299 baht voor retourtje en 1e klas tickets kosten 799 baht. 

Aangezien de ervaring heeft geleerd dat de kaartjes snel verkocht wordt zijn, moet u niet treuzelen.  De passagiers in de trein hebben recht op een gratis toegangsbewijs voor het Chao Sam Phraya National Museum in Ayutthaya. Hiervoor hoeven de excursiedeelnemers alleen maar hun treinkaartje te laten zien bij de museumkassa. 

De trein vertrekt om 8.10 uur vanaf het treinstation Hua Lamphong in Bangkok. Er zijn meer opstapstations zoals het station va. Sam Sen en Bang Sue. Hier heeft u het voordeel dat u de stoomlocomotief die het station binnenrijdt kunt fotograferen of filmen. Na het oversteken bij Bang Sue, zal de stoomtrein naar verwachting de helling beklimmen en de volgende stop maken bij het station van Rangsit.  De aankomst in Ayutthaya is rond 10.20 uur en om 16:40 uur vertrekt de stoomtrein weer naar Bangkok met een verwachtte aankomsttijd op station Hua Lamphong om 18:55 uur.

Voor de stoomtrein ritten worden de Pacific stoomlocomotieven nr. 824 en nr. 850 ingezet. Ze werden gebouwd door de Japan Association of Railway Industry. Het zijn de laatste locomotieven die besteld zijn en werden tussen 1949 en 1950 ingezet. 

De data voor de stoomtreinritten van dit jaar zijn als volgt: 

  • 26 maart: Ayutthaya 
  • 03 juni: Nakhon Pathom 
  • 28 juli: Ayutthaya 
  • 12 augustus: Chachoengsao 
  • 23 oktober: Ayutthaya 
  • 05. December: Chachoengsao

Link naar de reserveerpagina, klik HIER

Ik wens u véél plezier!

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!